Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fotós próba a Weöres Sándor Színházban

Egy szegény sorsú, fiatal varróleányka levetette magát egy harmadik emeleti ablakból.. s míg az utcára zuhant , egy szentképet szorongatott a kezében- így szólt az újságcikk, amely alapján Dosztojeszkíj 1876 őszén megírta A szelíd teremtés című kisregényét. A nemzetközi hírű rendező, Ivo Krobot ezt vitte színpadra.
A 75 perces előadás egészen más hangulatú, mint amit a szombathelyi színházbajárók megszokhattak.

„Megvan ennek a logikája, tekintettel arra, hogy ez már a harmadik vendégrendezésem itt Szombathelyen és én nem kívántam olyan darabot rendezni, egy szokásos beszélgetős darabot, amilyeneket gyakran látunk a tévében.” - nyilatkozta Ivo Krobot rendező.

A rendező érdekesen bánik az idővel is.

„ Hol jelen időben mesélek a közönségnek, aztán egy másik idősik, amikor siratom a halottat, aztán ugrunk előre és elkezdjük játszani a történetet, hogyan ismerkedtünk meg, de közben megszakítja megint a halott siratása. Ez az oda-vissza ugrálás azért a végén beveszi az embert.” - mondta Szabó Tibor színész.

A darab két színész szívbemarkolóan őszinte játékára épít. A rendező kevés díszlettel és eszközzel dolgozik. Ez a színészektől is más munkamódszert kívánt a próbák során.

„Amikor többen vagyunk, megoszlik a figyelem, de most minden próbán nagyon kellett figyelni. Egyrészt bemelegítés, másrészt nagyon figyelni, mert minden szó, minden mondat, minden gesztus, fontos volt és jelzés értékű.” - tájékoztatott Csonka Szilvia.

A Szelíd teremtést legelőször szeptember 26-án láthatja a közönség a Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

VideóÚj hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb