Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Párizsban lép fel a szimfonikus zenekar

A milánói Scala balettkarával Párizsban vendégszerepel a Savaria Szimfonikus Zenekar. A Giselle című balettet adják elő együtt, összesen nyolc alkalommal a kongresszusi palotában. Az örömteli hírt sajtótájékoztatón jelentették be kedden délután.
Adolph Adam romantikus balettjét 1841-ben mutatták be, és hamar nagy népszerűségre tett szert. A történet címszereplője a darab első felében szerelmes ifjú hölgyként, a másodikban misztikus, túlvilági lényként jelenik meg a színpadon. 16 év után ezzel a táncművel lép a párizsi közönség elé a milánói Scala balettkara január 30. és február 8. között. A táncosokat a Savaria Szimfonikus Zenekar kíséri majd, Patrick Fournillier karmester vezényletével.

Történelmi jelentőségű a fellépéssorozat, ez a lehetőség nagy siker és megtiszteltetés mind a zenészek, mind a város számára - hangzott el a sajtótájékoztatón. ,,Szombathely büszke a zenekarára, amely sok-sok emlékezetes koncertet adott itthon és külföldön. Most ez egy csúcspont, hiszen a Scala balettkarát kísérni a világszínvonalat jelenti" - fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.

A Scala pályázatot írt ki európai együttesek számára, és közel egy hónapos kiválasztási folyamatot követően döntöttek a szombathelyi szimfonikusok mellett. Abban, hogy képesek teljesíteni ezt a nagyszabású vállalást, nagy szerepe van a tavaly végrehajtott 12 fős létszámbővítésnek - hangsúlyozta Mérei Tamás. és hozzátette: ,,Ebben benne van Vásáry Tamás személye biztosan, de a múltunk, hogy 1777 óta van szimfonikus zenejátszás Szombathelyen, hogy 52 éves az együttes, hogy a BBC-vel és Sonyval volt közös produkciónk, hogy évente közel 100 hangversenyt adunk, hogy milyen a Bartók-terem."

A szimfonikus zenekar a 2015-ös évet is teljes gőzzel kezdi - hangzott el a tájékoztatón. Szerdán Vásáry Tamás kamarazenészként lép közönség elé, Schubert-műveket zongorázik majd. Vasárnap a Művészetek Palotájában lép fel az együttes, január 22-én a kultúra napi városi gálán pedig magyar zeneszerzők műveiből ad elő válogatást. 29-én a Nemzeti Filharmonikus Zenekart láthatja, hallhatja a szombathelyi közönség.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb