Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Cserkésznap a Fő téren

Kerékpártúra, éjszakai távcsöves csillagnézés és táncház is szerepelt a szombati cserkésznap kínálatában. A Fő téren közösségi programokkal várták a családokat. Az érdeklődők megismerkedhettek a mozgalommal, és különböző játékokba is bekapcsolódhattak. Így ünnepelték Szent György, a cserkészek védőszentjének napját.
Bőrből tarsolyt, papírból repülőt és kitűzőt lehetett készíteni, tesztet tölthettek ki, óriás és normál társasjátékot is játszhattak mindazok, akik kilátogattak a cserkésznap programjaira. Az ország több városában is rendezvényen mutatkoztak be a cserkészek Szent György napja alkalmából. "Azt szeretnénk itt megmutatni, hogy élünk, vagyunk, minden fiatalt várunk, aki szívesen csatlakozna hozzánk" - mondta Hamza István, a III. cserkészkerület elnöke.

A cserkészet a világ legnagyobb ifjúsági mozgalma, politikamentes, vallásos alapon szerveződő és önkéntes. Magyarországon 40 évig tiltott volt, 1989-ben alakult újra az országos szövetség, amely tíz kerületben több ezer tagot számlál. A cserkészet erőssége az összetartó közösség. "A mai világban, amikor nagyon kevés kisközösség van, akik mindig számíthatnak egymásra, ezt a cserkészetben meg lehet találni" - fogalmazott Harkai Gabriella, a III. cserkészkerület pedagógiai fejlesztő munkatársa.

Szombathelyen öt cserkészcsapat működik közel 300 fős tagsággal, három egyházi iskolákhoz, kettő plébániákhoz kapcsolódik. "Én már hétéves korom óta a Sík Sándor Cserkészcsapatban cserkészkedem. Mindent szeretek, hogy nyáron megyünk túrázni, táborozni, minden évben van téli táborunk, nagyon jól összehozza az embereket" - osztotta meg élményeit Horváth Magdolna.

Akinek kedve támadt jelentkezni valamelyik cserkészcsapatba, a rendezvényen ehhez is segítséget kaphatott.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb