Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hétvégén kezdődik a Lamantin Jazz Fesztivál

Hét nap, húsz koncert, 57 fellépő - vasárnap az improvizációs tábor tanári karának koncertjével kezdetét veszi a Lamantin Jazz Fesztivál. Magyarország legnagyobb ilyen jellegű zenei eseményét immár 16. alkalommal szervezik meg Szombathelyen. 4-5000 látogatóra számítanak.
2000-ben még egynapos programként indult, mára egyhetessé nőtte ki magát a Lamantin Jazz Fesztivál. A hazai és a nemzetközi jazz-élet krémje teszi tiszteletét ilyenkor Szombathelyen. Idén 15 neves együttes és öt fiatalokból álló előzenekar lép színpadra. A fesztivált csaknem ötmillió forinttal támogatja az önkormányzat - mondta el Puskás Tivadar a programismertető sajtótájékoztatón. "Az érték Szombathely számára mindig fontos dolog, és ez a fesztivál, a 16. is ugyanolyan érték, mint az eddigi fesztiválok" - tette hozzá a polgármester.

Fellép a Syrius Legacy Band, a Binder Quartet, Szőke Nikoletta és David Friedman, a Bopcorn, a Premecz-Gyárfás Organ Trio, Tóth Viktor és a Masim Badavi Players. Mindannyian profi zenészek, világszínvonalú produkciókkal. Csütörtökön blues napot tartanak a Westend Bules-zal, a Tátrai Trend-del és a brit Ian Siegal Band-del, utóbbi világsztár a saját műfajában. "A Lamantin Jazz Fesztiválon fellépő zenekarok az ország, Európa jazz-élet krémjéből állnak, és egy világsztárt is mindig vendégül látunk. Idén is ez a helyzet. A fellépők a legmagasabb színvonalat képviselik" - tájékoztatott Tímár Péter, az Improvizatív Zeneműhely Egyesület elnöke.

13-adszor szervezik meg az improvizációs tábort, idén százan jelentkeztek. Hangszeres és elméleti órákon, műhelykoncerteken gyakorolhatnak a fiatalok és elismert zenészektől tanulhatnak. A technikai nehézségek és az időjárás okozta problémák miatt ezúttal nem lesz sátor a Fő téren, a Weöres Sándor Színház aulájában tartják a koncerteket. Emellett a színház Krúdy Klubjába, a Bartók Terembe és a Café Mólóba várják a jazz-kedvelőket.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb