Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Elrajtolt a Jazz Fesztivál

Megkezdődött a 16. Lamantin Jazz Fesztivál és a 13. improvizációs tábor. Hat nap alatt húsz koncertet adnak a műfaj kiválóságai, és színpadra lépnek fiatal tehetségek is. Ez Magyarország legnagyobb ilyen jellegű zenei eseménye, a szervezők 4-5 ezer látogatóra számítanak.
Az improvizációs tábor tanári karának koncertjével vasárnap este megkezdődött a Lamantin Jazz Fesztivál. A program 2000-ben még egynaposként indult, mára egyhetessé nőtte ki magát. A hazai és a nemzetközi jazz-élet krémje találkozik ilyenkor Szombathelyen. A nyitó esten megismerkedtek egymással a tábor résztvevői is. „Én tavaly voltam először ebben a táborban és nagyon-nagyon tetszett, nagyon jók a tanárok. Meg lehet ismerkedni emberekkel, legfőképpen ezért jöttem el. Másrészt pedig tanulni is lehet itt” - mondta Hütter Dóra.

Több mint százan jelentkeztek a 13. improvizációs táborba, ők elismert szakemberektől és profi zenészektől sajátíthatják el a szakma csínját-bínját. „A tanári kar a Liszt Ferenc Művészeti Egyetem és a Bartók Béla Zeneművészeti Főiskola jazztanszakának a professzoraiból áll. És azon kívül minden évben meghívjuk a Liszt Ferenc Művészeti Egyetem egy-egy hallgatóját, tanársegédként” - fogalmazott Márkus Tibor művészeti vezető.

Hat nap alatt húsz koncertet láthatnak-hallhatnak majd a műfaj kedvelői. Több között fellép a Syrius Legacy Band, a Binder Quartet, Szőke Nikoletta és David Friedman, a Bopcorn, a Premecz-Gyárfás Organ Trio, Tóth Viktor és a Masim Badavi Players. A hagyományokhoz hűen csütörtökön blues-nap lesz, többek között zenél majd a Tátrai Trend és a brit Ian Siegal Band.  

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb