Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Elismert zenészektől tanulhatnak

13. alkalommal szervezik meg az improvizációs tábort Szombathelyen. A Lamantin Jazz Fesztiválhoz kapcsolódó rendezvény zenésznövendékeknek kínál tanulási lehetőséget. A tanári kar a hazai jazz-élet elismert személyiségeiből áll.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott tanára, több nívós zenekar jazz-dobosa, Nesztor Iván is tagja a tábor tanári karának. Azt mondja, egy hét alatt rengeteg új dolgot tanulhatnak a fiatalok. Sok a visszatérő növendék, akik között több tehetséget is felfedezett már. "Inkább a vájtfülűbb képességűek számára nyitott a tábor. Nem a popzene felé, hanem a jazz irányába nyitott fiataloknak. Van előképzettségük, nem teljesen kezdő fiatalokkal foglalkozunk" - tájékoztatott Nesztor Iván dobos.

Több mint százan jelentkeztek idén, a határokon túlról is érkeztek. István Erdélyből, Jan Csehországból utazott ide, hogy elismert zenészektől tanulhasson. "Nagyon szeretem a jazzt, azért jöttem, hogy többet tanulhassak róla" - mondta Jan Mesan.

Délelőtt hangszeres-, és énekórákon, zenekari gyakorlatokon vehetnek részt a fiatalok, valamint elméleti foglalkozásokon jazz elméletet és -történetet is tanulhatnak. "Egy-két darabon belül megmutatjuk a jazznak azokat az elemeit, amiket fontosnak tartok, és ezt ők valahogy elraktározzák" - fogalmazott Lakatos Ágnes jazz-énekes.  

David Friedman amerikai vibrafonos és Bert Boeren holland harsonaművész mesterkurzust tart a haladóknak. A fiatalokból összeállt alkalmi zenekarok fellépnek az esti nagykoncertek előtt, és közreműködnek a vasárnapi fesztiválzáró koncerten is.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb