Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szabadegyetemi képzést indít a Vasi Múzeumbarát Egylet és a Savaria Múzeum

Önkéntesek és múzeumbarátok is jelentkezhetnek. A cél nem csak az ismeretátadás. A múzeumi intézményekben szükség van felkészült segítőkre,  akik - ha szükség van rá - például tárlatvezetést vállnak.
"A hasa alatt fehér, csőre, szeme körül. lába vörös."

A Múzeumok éjszakáján a Múzeumbogár Klub tagjai vezették körbe a látogatókat a Savaria Múzeum termeiben. Hasonló lesz a szerepük, feladatuk azoknak is, akik részt vesznek  a szeptember 30-án induló szabadegyetemi képzésen. Barnabás és Edit már jelentkeztek

Pospischl Barnabás
“Az emberben rejlő pedagógia illetve segítési szándék is egyben. Illetve a hagyományőrzésként is fellehet ezt fogni.”

Farkas Edit
“Az egyik barátnőm hívta fel a figyelmet erre. És úgy gondoltam, hogy gyerekkorom óta foglalkoztat Szombathely múltja itt születtem. És szeretném másoknak is megmutatni a várost.”

A szabadegyetemi képzés két részből áll. Az első felében múzeumi és kommunikációs alapismereteket sajátíthatnak el a hallgatók. Később ezt egészítik ki a múzeum különböző intézményeiben tartott előadások. A résztvevők maguk választhatják ki, hogy melyik tagintézmény gyűjteményét, kiállításait, háttérmunkáját ismernék meg alaposabban, hol tevékenykednének szívesen. A résztvevők 2014 nyarán szakemberek előtt tartanak majd bemutató tárlatvezetést. Ez lesz a vizsga.

Tóth kálmán, múzeumpedagógus
“Mindenkinek van a városhoz kötődő alapismerete a város történetéről. De ezt a közgyűjteményekben el lehet mélyíteni. Szükséges, hogy a kiállítások tartalmát,  a kiállítások közvetítését egy kicsikét megtanulják a szabadegyetem résztvevői. És ezekkel a készségekkel felvértezve maguk is közvetítővé válnak.”

Aki szívesen venne részt a programban, még jelentkezhet,  elektronikusan vagy nyomtatott formában. A tervek szerint az önkéntesek 2014-ben a Múzeumok éjszakáján már önálló feladatot kapnak.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb