Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Bükre figyel az ország a Magyar Dal Napján

Második alkalommal Vas megyei település a Magyar Dal Fővárosa. Szombathely után vasárnap Bükre költözik a könnyűzene színe-java. Egy sajátos összefogásnak köszönhetően azonban már pénteken elindul a zenevonat a megyeszékhelyről.
Helyi fotósok munkáiból nyílt kiállítás a vasi kötődésű együttesről elnevezetett 30Y-os buszjáraton. Akár ezzel is eljuthatnak majd a Magyar Dal Napján, szeptember 13-án a zenebarátok Szombathelyről a programsorozat idei fővárosába, Bükre. Akik pedig pénteken kilátogatnak a Fő térre, többek között Varga Bencét, a Zaporozsec zenekar énekes-gitárosát is hallhatják. A zsirai Fogyatékosok Otthona mellett a vasi megyeszékhely is csatlakozott a rendezvényhez. Tizenkét koncert várja majd a zenebarátokat. „Szeptember 11-én, pénteken délután 3 órától este tízig rengeteg tehetséges szombathelyi fiatal zenész játszik majd két színpadon. A rendezvény speciális része lesz, hogy utcazenészek is játszanak, nagyszínapdon, hiszen Szombathelyen ennek is nagy hagyománya van. Lesz egy főzenekarunk, a Ladánybene 27, ők zárják majd a koncerteket” - tájékoztatott Prieger Szabolcs, az AGORA igazgatóhelyettese.

Szombathelyen már hagyománnyá vált a magyar dal megünneplése. Az idei programsorozatot az összefogás jegyében állították össze. „A magyar dal napja egy olyan kezdeményezés, amit köszönünk szépen Presser Gábornak, ugyanis összehozza Magyarországot, összehozza a magyar népet, a magyar zenét” - fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.

A zenevonat vasárnap Bükre érkezik. A fennállásának 750. évfordulóját ünneplő város célja egyrészt az volt, hogy bemutassa a pezsgő zenei kulturális életet, másrészt helyet adjon az élő magyar muzsikának. „Minden korosztálynak, a legkisebbektől a legnagyobbakig, reggel 10 órától este 11 óráig lesz zenevonat természetesen, hiszen ez is volt a pályázatunk címe. Úgyhogy szól a zenevonat Bükön: fiatal tehetségeket, népzenészeket léptetünk fel, valamint cigányzenészeket” - mondta Tóth Tamás, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetője.

A 30Y-os járat vasárnap délután fél 1-kor és 4-kor indul az Ady térről Bükre, majd éjjel fél 12-kor vissza. Az egész hétvége a zene jegyében telik majd Vas megyében: szombaton rendezik a X. Isis Big Band Fesztivált.  Hét együttes, köztük egy szlovák és egy osztrák zenekar lép fel a szombathelyi Fő téren, továbbá tánctanítás is része lesz a programnak.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb