Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szent Márton-programok

2015-11-06, 14:16
   |   Kategória: Kultúra
Minden év novemberében számos egyházi és világi rendezvényel emlékezik meg a város Európa legnépszerűbb szentjéről, Szent Mártonról. 2016-ban ünnepeljük a tours-i püspök születésének 1700. évfordulója, már hónapok óta zajlanak a jubileumi emlékév előkészületei.
Szombaton tíz órakor a Székesegyházban ünnepi szentmisével kezdődik a programsorozat. A főcelebráns Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök lesz, a jubileumi emlékévet pedig Veres András szombathelyi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke nyitja meg. Elsősorban a gyerekeket várják a Fő térre, a Márton-kirakójátékra, amelyen Márton napjához kötődő néphagyományokkal, jóslásokkal, szokásokkal, hiedelmekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Szombat este ünnepi gálaműsor keretében elismeréseket adnak át azoknak, akik szakmai munkájukkal hosszú időn át sokat tettek a városért. Hétvégén rendezik a Vasi Skanzenben a Szent Márton napi országos nagyvásárt, amelyre a határon innen és túlról is érkeznek kézművesek és árusok.

Vasárnap délután négy órakor ünnepi hangversenyt tartanak a Szombathelyi Székesegyházban, ahol Kocsár Miklós: Szent Márton püspök dicsérete és Orbán György: Magnificat című műve hangzik el. A rendezvénysorozat november végéig tart, a programok között lesz ismeretterjesztő előadás, helytörténeti játék, emléktúra, kórustalálkozó, kiállítás, gasztronómiai bemutató, családi nap, illetve több általános iskola és óvoda is bekapcsolódik az ünneplésbe.

Videó

10 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb