Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Játszva tanultak

A Forrásközpont Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően fogyatékkal élő fiatalok népesítették be a Skanzent csütörtökön délelőtt. A színes programkavalkádot a Szent Márton Emlékév és az ahhoz csatlakozó rendezvények részeként sikerült megvalósítani.
- A rendezvénynek az volt a célja, hogy a fiatalok és családjaik megismerkedjen Szent Márton hagyományával, Szent Márton emlékével és játékos vetélkedők keretében egy kicsit közelebb kerüljenek a saváriai születésű szenthez - mondta Juranovits-Racker Rita, a Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálatának vezetője.

Horváth Sándor, a Vasi Skanzen szakmai vezetője szerint ezekre a fiatalokra duplán, triplán vagy tízszeresen kell figyelni, hogy vevők legyenek a dologra. - Voltak már kisebb csoportokban, de inkább csak Skanzen nézőben, hogy múzeumpedagógiai foglalkozásra jöttek volna, főleg ilyen nagy számban - szinte a város minden ilyen típusú intézményéből érkeztek most csoportok - erre még nem volt példa - tette hozzá.

A hat állomásos versenysorozaton közel százan próbálhatták ki magukat. A sokrétű néprajzi, falusi hagyományokon alapuló feladatokat igyekeztek úgy összeállítani a szervezők, hogy azok egyszerre legyenek izgalmasak, és érdekesek. A fiatalok a szabadidő hasznos eltöltésével nemcsak élményeket szereztek, hanem a csapatversenyek során megtapasztalhatták az együttműködés fontosságát. Mindez jelentős mértékben hozzájárulhat fejlődésükhöz.  


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb