Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Múzeumok Őszi Fesztiválja Szombathelyen

Rendhagyó tárlatvezetéssel, játékos múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, vetített képes kerekasztal-beszélgetéssel és egy nemzetközi kortárs művészeti kiállítással várják a látogatókat, főleg az iskolás korosztályt Szombathelyen a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében.

Széchenyi István életét állítja a középpontjába a Smidt Múzeum előre bejelentkezett iskolai csoportok számára meghirdetett múzeumi foglalkozása október 18-án, amelynek során Széchenyit mint katonát is bemutatják, de része lesz a nap során zajló foglalkozásoknak szerepjáték, rendhagyó tárlatvezetés és cukrászbemutató is - közölte Tanai Ibolya, a Savaria Múzeum kommunikációs munkatársa.
    
Megnyitja kapuit a látogatók előtt október 19-én a Vasi Múzeumi Látványtár, ahol a játéktárban régi és új játékokra lelhetnek a látogatók, majd megismerkedhetnek a néprajzi gyűjtemény műtárgy-játékaival, sőt ezek alapján maguk is fabrikálhatnak egy leleményes eszközt.
    
Az Iseumban október 20-án vetített képes kerekasztal-beszélgetésbe kapcsolódhatnak be az érdeklődők, amelynek során a beszélgetés fonala az egyiptomi Hórusz-szárnyaktól a görög győzelmi istennőkön át  egészen a keresztény angyalokig vezet.
    
Szombathelyi Képtár munkatársai október 21-én egy óriáskép létrehozására, megalkotására invitál mindenkit aki hajlandóságot érez a közös rajzolás iránt, hogy a művészet eszközével építsen hidat. Másfajta hídépítésre is lehetőség nyílik a képtárban ezen a napon, ugyanis délutánra spagettihíd-éptítő versenyt hirdettek. És ha mindez még nem lenne elég, INTEAM címmel egy nemzetközi kortárs művészeti tárlat megnyitójára is sor kerül, a kiállításon tizennégy ország művészeinek alkotásait mutatják be.
   
 A Vasi Skanzen november 5-én Szent Márton-játékok  megismertetésével járul hozzá a programsorozat sikeréhez, bizonyítva, hogy ezeknek a játékoknak nemcsak néprajzi, hanem vallástörténeti, művészeti, általában kultúrtörténeti vonatkozásai is vannak, de közvetítik Szent Márton a mai kor emberének szóló üzeneteit is. A nyolc állomáson egy-egy érdekes logikai vagy ügyességi játék segítségével szerezhetnek ismereteket egyebek mellett az apostolokról, a szerzetesrendekről és az ókeresztény szimbólumokról is.

mti

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb