Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egy különleges nap a könyvtárban

Könyves vasárnappal zárult az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A látogatókat számos kedvezményes lehetőség mellett roma népzeni és irodalmi műsor várta.
Nagy volt a nyüzsgés a rendkívüli nyitva tartási napon a könyvtárban. Aki eljött, régi könyvek, lemezek és videokazetták között válogathatott. - Elsősorban vadászirodalmat meg képzőművészetet gyűjtök, meg történelmi regényeket keresek. Szedtünk is össze egy-két dobozra valót. Hála Istennek, ezek az akciók jók. Remélem, több lesz majd itt a Berzsenyiben - mondta Lökkös József. A könyvturkálót az Ünnepi Könyvhét után másodszor rendezte meg a könyvtár. - Nagyon sok helyről vonunk ki könyveket, és úgy gondoljuk, hogy egy jó részük újrahasznosítható olvasóknál, érdeklődéknél, és most ingyenesen válogathatak több ezer kötetből az olvasók - tette hozzá Nagy Éva igazgató.

Ezen a napon más kedvezmények is várták a látogatókat: féléves ingyenes beiratkozásra volt lehetőség, és elengedték a büntetését annak, aki késve vitte vissza a korábban kikölcsönzött dokumentumokat. Míg az előtérben főleg a felnőttek válogattak, a gyerekkönyvtárban virágforgók készültek papírból.

Szent Márton-emlékévhez kapcsolódóan a földszinti nagyteremben kiállítás nyílt a könyvtár vallási témájú könyveiből. Zsoltáros- és prédikációs könyveket, régi, szép kivitelű Bibliákat lehet megnézni. Többségük a muzeális gyűjtemény darabja, és csak ritka alkalmakkor kerül a nagyközönség elé. - A legrégebbi az itt lévő könyvek közül egy 1594-ben Wittenbergben kiadott Biblia Luther Márton fordításában. Ami a híres nevezetes Johann Kraft műhelyében készült - hangsúlyozta Horváthné Kupi Ildikó olvasószolgálati osztályvezető. A tárlat november 4-ig látogatható.

A programot roma népzenei és irodalmi műsor zárta.
A műsorban a kortárs cigány költők mellett József Attilától, Nagy Lászlótól és Kallós Zoltán erdélyi gyűjtéseiből hangzottak el versek és dalok.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb