Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kiosztották a Vas megyei Prima díjakat

Ezúttal Bebes István egykori kosárlabdázó, Körmend polgármestere, Bodor Ferenc újságíró és Kovács Zsolt biológus kapta az elismerést. Díjazták a megye legjobb vállalkozóit, és a közönség is kiválasztotta a maga primáját. A gálán jelen volt a díj alapítója, Demján Sándor üzletember is.
12. alkalommal találkoztak Vas megye kiválóságai. Idén új rendszerben osztották ki a Prima díjakat. A megszokott kategóriák helyett tíz egyéni jelölt közül választott az elnökség, akik saját kategóriájukat már megnyerték.

"Felkértünk régi primákat, akik már ezt megnyerték, hogy segítsenek bennünket, ajánljanak a kultúrában, építészetben olyan jelölteket, akik közül mi választhatunk elnökségi tagok. Minden kategóriában több jelöltünk volt" - mondta Szárnyas János, a VOSZ Vas megyei szervezetének elnöke.

Hárman vehettek át Prima díjat: Bebes István egykori kosárlabdázó, Körmend polgármestere sportot támogató tevékenységéért, Kovács Zsolt biológus, a Savaria Egyetemi Központ tanára tudományos munkásságáért, Bodor Ferenc tartalmas sportújságírói és tudósítói pályafutásáért részesült az elismerésben. Az év megyei válalkozója címet Orbán László növénytermesztő és Gergye László bádogos érdemelte ki. Az év vállalkozója országos címért Domiter László autóalkatrész-gyártó és Szvodoba László vendéglátós szállhat majd versenybe.

Az ifjúsági Prima díjat idén másodszor osztották ki. Négy jelölt közül Szilágyi Miklós, a kőszegi fúvószenekar karmestere vehette át az elismerést. A közönségdíjat Masszi Ferenc képzőművész nyerte. A gála felszólalói a tehetséget és a munkát méltatták, ami minden jelöltet és nyertest messzemenőkig jellemez. Demján Sándor a gazdaság fejlesztését és az összefogás erejét hangsúlyozta.

"Lehet látni, hogy a lokálpatrióták dominálnak. Ebben benne van a kultúra, a művészet, a vállalkozók, a polgármesterek. Ez egy rendkívül jó közösség, és ez reményt keltő. Európában, amelyik nehéz 20-30 év elé néz, Magyarország még inkább nehéz helyzetben lesz" - mondta Demján Sándor Prima Primissima alapítója.

A budapesti gálát december 2-án rendezik meg.

Fotó: szombathely.hu
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb