A segítés kultúrája

2016-10-28, 11:03
   |   Kategória: Kultúra
Idén Szombathelyen rendezi őszi közgyűlését a Kulturális Központok Országos Szövetsége. A Szent Márton évre való tekintettel a rendezvény fő témaköre a segítés kultúrája és a kultúra segítése.
Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ adott otthont a Kulturális Központok Országos Szövetségének őszi tanácskozásának. A szombathelyi intézmény is része az országos Agora hálózatnak.

"Minden évben két alkalommal gyűlünk össze, és mindig a számunkra legfontosabb, legkülönlegesebb témákat próbáljuk meg feldolgozni. Általában tematika szerint megyünk és most volt egy kedves meghívásunk Szombathely részéről Szent Márton ünnepe kapcsán, hogy a segítés kultúrájáról, a kultúra segítéséről beszéljünk" - hangsúlyozta Szente Béla KKOSZ elnök.

A rendezvény nyitóelőadásán Puskás Tivadar polgármester foglalta össze a segítés kultúrájának kérdéskörét. "Az hogy segítsünk a másikon, az egy emberi igény, az egy alapvető erkölcsi igény" - fogalmazott.b

A rendezvény elsősorban szakmai előadások formájában járta körül a kultúraközvetítés és a segítés fogalmait, de a házigazda gondot fordított a város megismertetésére is. "Miután Szeged, Debrecen, Eger, Pécs is képviselteti magát, tehát az ország egész területéről érkeznek kollégák mindenképp bemutatjuk a város értékeit, illetve azt a kulturális hálózatot, amelyet intézményeink jelentenek" - tette hozzá Parais István, az AGORA igazgatója.

A kétnapos konferencián lehetőség nyílt az országban működő Agora központoknak a kultúra területén megnyíló új lehetőségek megismerésére, valamint  a mások által is jól hasznosítható módszerek átadására.

Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178