Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

QR kód a falfreskón

Már a második belvárosi nevezetességet látja el QR kóddal a Szombathelyi Szépítő Egyesület, amely önkéntesek bevonásával és az önkormányzat támogatásával próbál így elérni mind több turistát és érdeklődőt.
Csak egy okostelefont kell a tábla elé tartani, megvárni, amíg a készülék egy erre szolgáló alkalmazás segítségével felismeri a QR kódot, és máris olvasható magyarul, valamint további három nyelven a Vaosz-udvarbeli óriási Millenniumi falfreskó története. A Szombathelyi Szépítő Egyesület újabb információs táblát helyezett ki a belvárosban, amelyet egy sajtótájékoztatón mutattak be.

“Most 2016-ban felújításra került, ugyanúgy, mint a hozzá tartozó 4 db információs tábla, amelyet a Szépítő Egyesület az önkormányzat támogatásával készített el. És úgy gondoltuk, hogy magának a falfreskónak a történetét is valahogyan meg kellene írni és közre kellene adni, mert ugyanolyan ismeretlen mindenki számára, mint a Szombathelyi polgárok szoborcsoportnak a története" - mondta Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke.

A városháza elé már augusztusban kikerült a QR kódos tábla, amit azóta már pótolni is kellett, ugyanis a kihelyezés után nem sokkal megrongálták. Mindkét táblát a Szent Márton jubileumi év programjaihoz kapcsolódóan készíttette el az egyesület. A munkában sokan önkéntesként vettek részt, akárcsak a QR kód készítője.

“Úgy gondolom, hogy a mai informatikai megoldásokat minél szélesebb körben kell kihasználni, és ez a két tábla, illetve ez a második tábla is már mutatja ezt a modernizálást" - hangsúlyoza Simon Ádám egyesületi tag.

A belváros önkormányzati képviselője sem először járul hozzá a környék szépítéséhez. “Az elmúlt évben önkormányzati képviselői keretemet szántam arra, hogy a faliképet, ami Közép-Európa legnagyobb fali képe, és a városunk történetét mutatja be, megfelelő módon helyreállítsuk. Ezt követően most a Szépítő Egyesület és a Hefele iskola ismételten összefogott, hogy az általuk felújított táblákon kívül QR kódot helyezzenek el" - tette hozzá Takátsné Tenki Mária.
A körzet képviselője idén további jelentős összeget szánt az ügyre: padokat és szeméttárolót helyeztetett ki a tábla közelébe.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb