Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megkezdődött a karácsonyvárás időszaka

Szombaton a város Fő terén a történelmi egyházak ökumenikus istentisztelete után Puskás Tivadar polgármester meggyújtotta a hatalmas adventi koszorú első gyertyáját.
Ünnepi fények, finom ételek, gőzölgő forralt bor fahéjas illata, valamint kulturális programok sora is várta Szombathely Fő terén a családokat, és érdeklődőket szombaton. Nagyon sokan érkeztek az első adventi gyertya meggyújtásának ceremóniájára. "Angyalkák jönnek, gyerekeknek hatalmas élmény ez, nagyon jó a szervezés, szép a műsor, és mindig itt vagyunk a gyerekekkel" - mondta Bagoly Attiláné. "Ez nekünk évek óta szokásunk, hogy eljövünk a gyertyagyújtásra. Ez egy kellemes alkalom, az idő is jó, a forralt bor is megfelelő, a lángos kifejezetten finom, friss, mi kell még egy jó társasághoz" - fogalmazott Jagadics Péter.

Puskás Tivadar köszöntőjében elmondta, hogy Szent Márton korában, a IV. században határozták meg a karácsony időpontját, az adventi felkészülés kezdetét pedig 1073-tól igazítják Szent András napjához. "Kezdődik az advent a keresztény világban, várjuk a fényt, várakozunk, várakozunk a kis Jézus megszületésére. Várakozunk karácsonyra. Itt Szombathelyen 1993 óta adventi vásárt tartunk" - tette hozzá a polgármester.

2001-től kulturális programok, 10 éve pedig az ország legnagyobb gyertyáival ellátott koszorú is segíti a lelki felkészülést az ünnepre, az ökumenikus istentisztelet mellett. Az adventi koszorú hagyományát egy német árvaházban teremtette meg egy evangélikus lelkész. "Gyertyát gyújtottak egy kocsikeréken, fölaggatták a csillárra. Mindennap meggyújtottak egy gyertyát, imádkoztak, énekeltek, és vasárnaponként pedig a 4 nagyobb gyertyát gyújtották meg. Ebből lett a koszorú" - fogalmazott
Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész

Az adventi koszorú gyertyái a hitet, reményt, szeretetet és örömet szimbolizálják. Az első gyertyát Puskás Tivadar gyújtotta meg.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb