Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A KDG adventi kalendáriuma

Karácsony napjára a 100 éves iskola ablakait 100 hópehely díszíti majd. 
Advent a keresztény kultúrkörben a Karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól  Karácsonyig számított időszak. A mindenki által jól ismert adventi naptár kitalálója egy Németországban élő édesanya volt 1900-as években.

Az ötletet a kisfia, Gerhard adta, aki minden nap azt kérdezte tőle még hány nap van karácsonyig? Az anyuka a türelmetlen gyermeknek 24 darab, kétszárnyú ablakokat vágott egy kartonra, egy másik papírlapra minden ablak elé helyezett egy cukorkát. A kisfiú minden nap kinyithatott egy cukorkát rejtő ablakot, a napról napra kevesebb meglepetés jelezte neki, hogy nem sokat kell aludnia a Jézuska érkezéséig. 

Gerhard idő múlásával felnőtté válva üzleti vállalkozásba kezdett, az édesanyja ötlete alapján adventi naptárak gyártásba kezdett. Az első csokoládét rejtő adventi naptárnak nagy sikere lett, azóta is folyamatosan készítenek adventi naptárakat a gyerekek számára, megédesítve a várakozás időszakát.


A Budapesti Karácsonynak elengedhetetlen része a Gerbeaud ház ablakaiban látható Adventi Kalendárium. A neves cukrászda és kávéház ablakaiban december 1-24. között minden nap, harangjátékkal és ünnepi fúvósokkal kísért ablaknyitás veszi kezdetét 17 órakor. Az ablakok mindegyike egy-egy kortárs festmény képét rejti, amelyet zenei és fényjáték kísérettel fednek fel.

A szomszédos Ausztria fővárosában advent idején érdemes Bécsben felkeresni a Rathaus környékét, ez a központja a karácsonyi vásárnak. A kivilágított díszekkel, más-más tematika szerint ékesített fák, fénykapuk, hullócsillagok fényorgiája messziről mutatja az utat. A díszes városháza szintén díszkivilágítást kap, hatalmas ablakai pedig adventi naptárként szolgálnak.  A mi iskolánknak is van legalább annyi ablaka, mint a fent említett híres középületeknek, így 2016-ban a Kanizsai Dorottya Gimnázium ablakaiban is napról napra megjelenik egy – egy újabb dísz és néhány újabb hópehely. Karácsony napjára a 100 éves iskola ablakait 100 hópehely fogja díszíteni.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb