Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Erdőképek

Erdőképek címmel hirdetett fotópályázatot már hagyományosan a kirándulók és amatőr fotósok számára a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Idén, minden eddiginél több pályamunka érkezett a felhívásra. A legjobb képek április végéig tekinthetők meg a Saághy István Erdészeti Információs Központban.
Idén 6 kategóriában írt ki fénykép-pályázatot a Szombathelyi Erdészeti Zrt, amelyre 18 amatőr fotós összesen 106 alkotást küldött be. “A fotópályázat célja a Vas megyei erdők, természetes élőhelyek, növény- és állatvilágának, az erdő életének, az erdő és ember kapcsolatának bemutatása" - tette hozzá Bíró Ferenc, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. gazdasági igazgatója.

Az Erdőképek című fotópályázatnak már komoly hagyománya van. A rangsorolás idén sem volt könnyű feladat – mondta el a 9 tagú zsűri elnöke a díjátadó ünnepségen.“Mind darabszámban, mind minőségben felülmúlja a tavalyi évet, illetve az előző éveket. Ennek a kiíró, az erdőgazdaság, és én személy szerint is nagyon örülök, mert így érdemes folytatni ezt a lassan hagyománnyá váló pályázatot" - mondta Biczó Barnabás zsűrielnök, üveggravírozó művész.

Az alkotók közül többen minden évben beküldik legszebb képeiket az erdészet felhívására, a kerekesszékes Kondor Tamás viszont most először vett részt fotóival a pályázaton."Mióta a balesetem volt, és kerekes székkel élek, furcsa módon, mivel egyre inkább rá vagyok szorulva a civilizációnak az infrastruktúráját használjam, egyre jobban vonz, hogy kimenjek a természetbe, az erdőbe. Amikor csak tehetem, kint lógok gyakorlatilag" - fogalmazott.

Egy bőgő szarvas, egy kockás liliom vagy éppen egy kutyával sétáló kislány képe nehezen összehasonlító, a bírálók szerint, ezért az eddigiektől eltérően kategóriák szerint csoportosították a fotókat. “Hagyományosan most már az a célunk, arra vagyunk kíváncsiak, ahogy erdőlátogatók, kirándulók, turisták, amatőr fotósok, hogyan látják az erdőt. Mit látnak meg az erdőben, milyen érdekességeket, esetleg a mi munkánkból mit vesznek észre" - hangsúlyozta Varga László erdei iskolai referens.

Az Erdőképek pályázatra beérkezett pályaművek közül a zsűri által legszebbnek ítélt fotókból kiállítás nyílt. A képeket 2017. április végéig tekinthetik meg az érdeklődők az erdészet Saághy István utcai központjában.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb