Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szimbiózisban önmagával és a zenével –lemezbemutató a könyvtárban

Bujtás Ervin szombathelyi zenész „Szimbiózis” címmel mutatta be saját szerzeményeit, a prezentációnak a tehetséges fiatalokat támogató Berzsenyi Dániel Könyvtár adott otthont.
A dalszerző énekessel életútjáról, a dalok és szövegek születéséről, további terveiről Boros Ferenc, a könyvtár munkatársa beszélgetett.

Az énekes gitárost elkísérték zenésztársai, Baranyai Ákos, Tóth Dániel és Doma Bence, akik a műsorban is felléptek.

Ervint ismerik a szombathelyiek, jó nevű helyi zenekarokban játszott, tagja volt a Lord és a Varnyú Country együtteseknek is. A házigazda kérdésére elmondta, hogy fiatalon, családi indíttatásra kezdett el zenélni, aktívan vett részt az iskolai zenekarokban, és önképző módon tanult meg gitározni. A Lord együttes 1993-ban megjelent „Olcsó és ügyes” című albumában szerzőtársként is sikerrel szerepelt.

A Varnyú Country együttesnél belecsöppent egy más stílusú, sokszínű zenei világba, ahol különböző életkorú hallgatóságnak muzsikált, a rendkívül népszerű country-zenét szívesen hallgatták gyerekek és felnőttek egyaránt.

A fiatal énekes-gitáros örömmel ír gyerekdalokat, amelyeket zenésztársával és barátjával, Baranyai Ákos hegedűssel együtt ad elő a zenét szerető fiataloknak. „Nagyon jó érzés gyerekeknek muzsikálni, buzdít a lelkesedésük, a velük töltött idő örömmel, boldogsággal tölti meg lelkemet” – hallotta a közönség az egyébként kissé zárkózott, csak a dalaiban megnyíló zenésztől. A lemezbemutató érdekessége volt a Pálcikaember című dal, miközben a két muzsikus, Ervin és Ákos zenélt és énekelt, a közönség soraiból egy kisfiú lerajzolta a táblára a Pálcikaembert, úgy, ahogy a zenét hallva elképzelte.

Boros Ferenc kérdésére, hogyan zajlik egy dal írása, a szöveg vagy a zene készül-e először, Ervin elmondta, sok esetben kerékpározás közben jutnak eszébe mondatok, dalfoszlányok, inspirációk, amelyekből otthon, gitárját kézbe fogva születnek meg a dalok. A dalok, amelyek a mindennapok emberéhez szólnak, szerelemről, barátságról, napi problémákról, a mókuskerékről.

Ezt bizonyítva nagy sikerrel adta elő a megjelenteknek a „Porlepte memoár” című nótáját, benne egy egész élet, a születéstől a halálig, a körülöttünk lévő kis világ, és zenész önmaga is, megbújva a hangjegyek mögött.

„Minden pillanat más dalt szült, de úgy érzem, a Szimbiózis című dal áll hozzám most legközelebb” – mondta, miután elénekelte a lemezbemutató címadó dalát, melynek minden egyes sorában lelkének kis darabjait adja át az őt szerető és értő hallgatónak:

„Veled éltem a fényben már valamikor,
együtt fújtuk a füstöt a balkonon,
egy kőből faragva és a gömbünkbe zárva,…
aztán minden békés lesz, elönt a nyugalom,
szimbiózisban veled minden napom”

Tátrainé Kulcsár Irén

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb