Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nagyszabású koncerttel zárul a Szent Márton-emlékév

Konferenciák, ősbemutatók, zenei rendezvények, sportesemények - közel 300 programeleme volt a végéhez közeledő Szent Márton-emlékévnek, amely vasárnap nagyszabású adventi koncerttel zárul a székesegyházban. A szervezők sajtótájékoztatón számoltak be a Csík zenekar közreműködésével megvalósuló eseményről.
Szent Márton születésének 1700. évfordulóját ünnepelte ország-világ ebben az évben. Szombathely különös gonddal ápolta híres szülöttének emlékét, 297 programot szerveztek a jubileum alkalmából. Puskás Tivadar elmondta: kettős célt fogalmaztak meg a január 8-i nyitányon, az egyik az volt, hogy az emberek tudatában összekapcsolódjon Szombathely és Szent Márton. "A másik cél pedig, hogy azt a lelkiséget, szellemiséget, amit Szent Márton képvisel, a segítés, az másikra való odafigyelés, az értékek megosztásának, a segítés szellemiségének fontossága legyen az, amit mindenki Szent Mártontól kap és továbbvisz" - mondta Puskás Tivadar polgármester. 

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik a programok lebonyolításában közreműködtek, valamint a kormánynak, amely 800 millió forinttal támogattal a Szent Márton-év rendezvényeit, és további ötmilliárddal a Szent Márton-terv városrehabilitációs fejlesztéseinek első ütemét. A jubileumi esztendő zárásaként A fény felé címmel adventi koncertet szerveznek a székesegyházban vasárnap este fél 8-tól. "Mindenképp azt gondoltuk, hogy ebben az időszakban, amikor tele vagyunk várakozással, a karácsony felé fordulunk, erről szóljon a műsor, az öröm ünnepléséről, és ebben Szent Márton említése is ugyanolyan fontos és ünnepélyes dolog" - fogalmazott Szommer Ildikó, a Szent Márton Programiroda vezetője.

Az eseményen Puskás Tivadar értékeli az emlékévet, majd Csík János és a zenekarának két tagja Őze Áron színművésszel, valamint Szokolai "Dongó" Balázs zenésszel közösen ad egyórás koncertet. Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: mind a 840 regisztrációs jegy elkelt, de a pótszékekre még 60 főt tudnak fogadni. Jelentkezni a Tourinform Irodában lehet.

Fotó: szombathely.hu
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb