Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A színház életcélt ad – a Romano Teatro művészei a Berzsenyi-könyvtárban

A magyarkultúra-napi rendezvények eseményeként zenés irodalmi estre gyűltek össze az érdeklődők a Berzsenyi Dániel Könyvtár előadótermében. Az est vendége a miskolci Romano Teatro Cigány Nemzetiségi Színház volt, művészei között egyaránt van cigány és nem cigány előadó. Tátrainé Kulcsár Irén írása.
Nagy Éva, a Berzsenyi-könyvtár igazgatója köszöntő szavaiban hangsúlyozta: egy ország kultúrája annál szebb és összetettebb lesz, ha minél több színt tud felmutatni. Ezt a kínálatot színesíti igényes előadásával a Romano Teatro városunkba látogatott társulata is.

A színház 2005-ben alakult a Jászai Mari-díjas színművész, Szegedi Dezső művészeti vezetésével. Célja a kultúrák közötti párbeszéd; a kultúra gazdag eszköztárával igyekszik olyan hidakat építeni ember és ember között, melyek minden körülmények között szilárdak és átjárhatóak.
romano2

A színház művészei nemcsak előadók, hanem alkotók is. Jeles magyar szerzők művei mellett saját darabokat is színpadra állítanak. Horváth Zsolt, a színház vezetője elmondta: előadásaik minden esetben aktuális üzenetet hordoznak, mondanivalójuk lényege kihallatszik a versek, a darabok sorai közül.

Számos hazai fellépés és hangos siker tanúskodik a fiatal, lelkes művészek állhatatos munkájáról. A színház, a közös munka, a fellépések valamennyiüknek reményt, bemutatkozási lehetőséget és életcélt adnak.

A zenés irodalmi esten a dalok mellett elhangzottak a többi között József Attila, Horváth Gyula, Lakatos Menyhért és Szécsi Magda versei, részletek az Antigoné és a Roma Római Musicalből, valamint megzenésített versek is.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb