Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Máskép(p)

 Ezzel a címmel hirdetett helytörténeti fotó- és filmpályázatot diákok részére a Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Szombathelyi Szépítő Egyesület. A legizgalmasabb képekből tárlat nyílt az intézményben.
Az egyik első helyet kiérdemelt fotót egy egyetemista lány készítette. A művésziesség, a fiatalosság keveredik benne, és a fekete-fehér kombinálása is jó döntés volt a szakértők szerint. “Főleg a Csónakázótón készültek ezek a képek, és próbáltam a fényekkel játszani, és hát ilyen más szemszögből megmutatni a Csónakázótavat. Meg hogy két képet is összevágva lehet egy újat alkotni" - mondta Dembrovszky Réka amatőr fotós.

Pontosan ezt akarták láttatni a szervezők: a város tereiről, szobrairól, épületeiről vártak olyan fotót, filmet, amelllyel valami új érzést, gondolatot ébresztenek a nézőben. Minél több amatőr alkotót, elsősorban diákokat igyekeztek megszólítani. “A célja az volt, hogy Szombathely olyan épületei, nevezetességei, terei, látványosságai, amelyek mellett minden nap elmegyünk, ne mindennapi szempontból kerüljenek most a szemünk elé, ezért is kapta a Másképp nevet ez a fotó- és filmpályázat. Az volt a lényege, hogy olyan rejtett részleteket tudjunk meg, amelyeket mi a sétáink során nem veszünk észre" - fogalmazott Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke.

Összesen 49 fotó és 22 film érkezett a pályázatra. Azt vizsgálta a zsűri, hogy kinek mennyire sikerült új szemszögből megmutatnia azt a dolgot, amit választott.“Két korosztályos kategóriát is megkülönböztettünk: az első kategóriába az általános iskolai és értelmileg sérült fiatalok alkotásai kerültek bele, a másodikba pedig a középiskolás, egyetemista és főiskolás diákok alkotásai kerültek bele. Film kategóriában viszont mindenkit egyben értékeltünk" - tette hozzá Boros Ferenc főszervező, a Berzsenyi Dániel Könyvtár médiatérosa.

Utóbbiakat egyébként a tavaszi filmfesztiválon is bemutathatják az alkotók az etűdök között: Lovass Tibor, a városi televízió igazgatója, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke ígéretet tett arra, hogy ezt a lehetőséget mindenki megkapja, aki mozgóképpel vett részt a megmérettetésen.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb