Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egyetemi lelkészek találkoztak Szombathelyen

Szombathelyen rendezték meg a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját. Péntektől vasárnapig háromszáz fiatal lelkész és egyetemista vett rész a lelki és szellemi feltöltődés lehetőségét kínáló programokon.
10 éve, hogy elindult az egyetemi lelkészségek rendszeres találkozója. Az már az első alkalommal kiderült, hogy óriási az igény a személyes párbeszédre, az élmények, tapasztalatok megosztására. Idén a Szombathelyi Egyetemi Lelkészség vállalta a feladatot, hogy otthont adjon a programnak, ezzel is hozzásegítve a fiatalokat a hosszú téli vizsgaidőszak utáni feltöltődéshez. "Ez egy szellemi, lelki regenerálódást is jelent. A találkozó legfőbb portékája az a gondolat, hogy Isten elérhető, tetten érhető az egyetemisták életében is" - fogalmazott Németh Norbert egyetemi lelkész, főszervező.

A fővárosból érkezett András atya, aki a fiataloknak az őket leginkább érdeklő témákról, például a szerelemről, a párkapcsolatokról beszélt. ,,A vágy nagyon könnyen megy rossz irányba, amikor az őszinte önátadás helyett a birtoklás az Istentől elrendelt iránya az önátadás" - tette hozzá Hodász András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem segédlelkésze.

Tamás a műszaki egyetem katolikus közösségének tagjaként érkezett Zalaegerszegről. A rendezvényen találkozhatott régi ismerőseivel, emellett tartalmas élményekkel is gazdagodott. ,,Mostanában kicsit úgy éreztem, hogy lelkileg nem vagyok igazán a topon, szükségem volt arra, hogy rendezzem a lelki életem" - mondta Marx Tamás egyetemi hallgató.

A szervezők az egyetemi lelkészeket és munkatársaiknak, valamint az egész Kárpát-medencéből érkező egyetemistákat
imaalkalmakkal, szentmisékkel, csoportos beszélgetések lehetőségével várták, de a találkozón jutott idő Szombathely megismerésére és a szórakozásra is.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb