Nyomtatás

Könyv ajándékba

2017-02-15, 13:16
   |   Kategória: Kultúra
Február 14-e nemcsak a szerelmeseké, a Nemzetközi Könyvajándék Napját is ekkor tartják. A Berzsenyi Dániel Könyvtárban is osztottak olvasnivalót: mintegy 60 gyermek hozott a többieknek könyvet - és mindannyian kaptak helyette egy-egy újat.
Több tucatnyi olvasnivalót hoztak és vittek a gyerekek A Berzsenyi Dániel Könyvtárba, ám ezúttal nem kölcsönöztek, hanem csereberéltek egymással. “Nemzetközi kezdeményezés, hogy így Bálint-napkor a gyerekek és felnőttek együtt könyvet ajándékoznak egymásnak" - tette hozzá Komondi Gabriella gyermekkönyvtáros.

Mintegy hatvan alsó tagozatos tanuló választott egy-egy könyvet: volt, aki állatosat keresett magának, volt, aki mesebeli kisautóról vagy a vadnyugat legendás hőséről talált olvasnivalót. Voltak, akik a képregények között válogattak. “Két napközis csoportot hoztunk el ide a Berzsenyi Dániel Könyvtárba, erre a nagyszerű programra, amelynek az a lényege, hogy a könyvek szeretetét és az olvasóvá nevelést már kiskorban kialakítsuk. Az a célunk tulajdonképpn, hogy a gyerekek minél közelebb kerüljenek a könyvekhez, most tanulnak olvasni, tehát ezt próbáltuk erősíteni" - fogalmazott Tüttő Márta, a Paragvári Utcai Általános Iskola tanára.

A szervezők nem titkolt célja, hogy ezzel a megmozdulással is kedvet csináljanak a kicsiknek a könyvtárlátogatásra, és természetesen a gyakori olvasásra.