Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Farsangi koncert

Indiánok, kalózok, hercegnők és más mesehősök érkeztek a Bartók Béla Zeneiskola előadására. Ilyenkor a szokásosnál lazább, tréfásabb a repertoár, így volt ez most is.
A Csillagok háborúja zenéjét Darth Vader vezényelte - bográccsal a fején. A vonósok most macskákká, indiánokká, bohócokká és galambokká változtak.“Olyan zenéket tudnak ilyenkor eljátszani, amik egy kicsit oldottabb hangulatúak, tréfásabbak: komolyzenei hangversenyen nem állnák úgy meg a helyüket, de ezen a napon mindent lehet" - mondta Brandisz Márton, a Bartók Béla Zeneiskola igazgatója.

A tanárok is maszkot öltöttek. Bekukkantottunk Piroska kosarába - az igazgatóhelyettes farsangi fánkot és cukorkát hozott a gyerekeknek. “A szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola alapítványa minden évben megrendezi hagyományos farsangi koncertjét, ezen a farsangi koncerten részt vesznek a zeneiskola növendékei a fellépők között, vonószenekara, csellózenekara, és hát a többi hangszeres növendékek" - tette hozzá Pulai Teréz, a Bartók Béla Zeneiskola igazgatóhelyettese.

A közel 300 tanuló mellett a szülők, illetve kísérőik is részt vettek a farsangi bulin. A bohócok, leopárdok, Szörnyellák és katicabogarak mellett még a Sikoly főhősével is találkoztunk
. A vendégek többsége visszatérő, ám elsőbálos hölgyet is találtunk.“Én még soha nem jártam ezen a farsangon, most vagyok itt először, japánnak öltöztem és egy japán zenét játszom" - mondta Galambos Szonja tanuló.

A bolondos maszkok az előadások művészi értékéből semmit nem vontak le. Azonban egészen más a Karib tenger kalózainak zenéjét félszemű tengerésznek öltözve előadni, mint elegáns ruhában.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb