Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Huszárokat avattak a Vasi Skanzenben

Több százan vettek részt a Vasi Skanzenben megtartott huszártobozón és családi programokon. A gyerekek ügyességi játékokon gyűjtöttek pontokat, hogy csákót kapjanak a hagyományos kishuszár-avatón.
Számos próbát kellett kiállni azért, hogy teljesüljön a várva várt huszárrá avatás: a 10 éves Bence lovagolt, énekelt, verset mondott, csak hogy fejére kerülhessen a csákó. “Azt mondták a szüleim, hogy együnk egy kis pogácsát, de én azt mondtam, huszáravatásra akarok menni. És még plusz pontot is szereztem, mert eggyel több feladatot csináltam meg, mint kellett volna" - mondta Horváth Bence.

Több száz fiú és lány teljesítette az előírt feladatokat, mindegyiküket huszárrá is avatta Hende Csaba országgyűlési képviselő. Ez évről évre az ő feladata.“Hat alkalommal ért az a megtiszteltetés, hogy a Magyar Honvédség ifjú hadnagyait felavathattam, a Kossuth téren, illetve a Hősök terén honvédelmi miniszterként. Ugyanilyen szívmelengető évről évre látni ezeket a lelkes kicsiket, akik hamarosan egy rohammal fogják elkergetni a labancokat és meg fogják menteni a hazát" - fogalmazott

A falumúzeumban a szokásosnál több ügyességi játékkal várták a kicsiket a szervezők, de a puskák is ropogtak, sőt, ágyúszóból sem volt hiány.

A hagyományos gyermekrajzversenyre mintegy 200 alkotás érkezett - a szabadságharc témaköre  mindig sok óvodást és általános iskolást ihlet meg. “Nagyjából ennyi szokott érkezni minden évben,  A magyar huszár az egy nagyon jó téma, és én azt gondolom, hogy ezzel a nemzeti identitást lehet erősíteni, szerencsére a gyerekek aktívak is ebben" - tette hozzá Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója.

A huszár-téma pedig folytatódik: a szabadságharcra emlékezve egy reprint kiadvány is megjelenik a napokban.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb