Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Generációkon át - a Molnár család volt a Ridikül Szalon vendége

A 11. Ridikül Szalon új helyszínen, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban került megrendezésre.  Egy kedves családot – Molnárékat – ismerhettünk meg Horváth Dóra, a szombathelyi Ridikül szalon vezetőjének segítségével.
Igazi táncos dinasztia, a nagyszülők, a szülők is néptáncosok, nem csoda hát, ha Bence is az ő nyomdokaikba lép. Molnár Péter táncpedagógus, Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús táncos, és felesége Dr Györke Eszter gyermekorvos, táncoktató, Vincze Ferenc díjas táncos  - 2 gyermek szülei. A 4 éves Luca, a Ficánka csoportos óvodás, néptáncol és balettozik. Elárulta, hogy büszke a tesójára, és sokat mesél róla a többi ovisnak. A 9 éves Bencét egy ország ismerte és szeretett meg a Fölszállott a páva különdíjas táncosaként. Azóta nem győznek eleget tenni a sok felkérésnek, szereplésnek. Bence élvezi a népszerűséget. „Volt, hogy a boltban jöttek oda hozzám gratulálni”.

De a sikert nem adják ingyen, kitartás, türelem, sok gyakorlás, lemondás... A család élete a tánc körül forog. Péternek hivatása a tánc, fiával is sokat foglalkozik, Eszter pedig egy fárasztó kórházi munkanapot a próbateremben „pihen ki”. Bence ugyan néha szívesen kihagyna egy-egy próbát, de szorgalmasan gyakorol az újabb és újabb versenyekre, bemutatókra.

Szülei szerint azért tud ilyen hitelesen, átéléssel táncolni, mert nem csak a lépéseket tanítják meg neki, de pl. erdélyi utazásaik során megismerkedhet a táncok eredetével, hagyományokkal. Egy ilyen út során kapta „Györgyfalvi kalapját” egy idős bácsitól, aki látta őt és édesapját gyakorolni, s miután kiderült, hogy még nincs kalapja, megajándékozta eggyel, amit a fiú azóta is nagy becsben tart.

Meséltek nekünk a Fölszállott a páva kulissza titkairól, a táborról, próbákról, a zsűriről és a versenytársakról. Öröm volt hallgatni, ahogy Eszter arról beszélt, milyen tisztalelkűek a gyerekek, mennyire izgultak egymásért, s hogy megsiratták, amikor egy-egy társuk nem jutahatott tovább.

Most megpróbálnak visszarázódni a hétköznapokba, ahol nincsenek kamerák, fellépések, de vannak barátok, iskola, táncpróbák és horgászat, ami Bence egyik kedvenc időtöltése.

Zárásként az ifjú táncos bemutatta nekünk viseletét, és két tánccal is megörvendeztette a közönséget.

Köszönjük, hogy eljöttek hozzánk és kívánjuk, hogy váljanak valóra álmaik!

Vacila civil tudósító 

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb