Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megtartották a Sistrum Zenei Versenyek gálakoncertjét

Összegyűltek az idei nívódíjasok a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolában: a több száz diák közül most a 13 legjobb előadását hallgathatta meg a műértő közönség. A tapasztalat azt mutatja, hogy közülük többen zenei pályán maradnak.
Beethoventől a G-dúr variációkat játssza a nívódíjas Farkas Botond, aki öt éve tanul zongorázni - három éve már a szombathelyi zeneiskolában. “Én úgy tervezem, hogy a zenei pályát folytatom tovább, és ide Szombathelyre, a művészeti szakközépsikolába tervezek tovább tanulni. Terveim szerint zongoraművész szeretnék lenni" - mondta a Szombathelyi Televízió Híradójának Farkas Botond. Mérnök szülei támogatják is ebben a hobbifocista fiút. Tanára szerint is igazi zenei tehetségről van szó, amilyen ritkán akad. Ám rengeteg idő és szorgalom kell ahhoz, hogy valaki erre építse a jövőjét. “Gyereke és hangszere válogatja, ami a zongoristákat illeti, mi nagyon sok időt tudunk tölteni a hangszerrel. Botond is például hétközben 2-3 órát gyakorol naponta, de hétvégén 4 órákat is ül a hangszer gyakorlásával foglalkozva" - tette hozzá Vlasitsné Kardos Éva, a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola felkészítő tanára.

A XV. Sistrum Zenei Versenyek gálakoncertjén a zsűri által kiválasztott legjobb 13 tanuló, köztük négy szombathelyi mutathatta meg tudását. “A legmesszebbről Budapestről érkeztek, de a verseny alatt 35 városból vártuk a versenyzőket, az idei versenyre 353 versenyző jelentkezett. Most már elmondhatjuk azt, hogy egész Dunántúlról érkeznek versenyzők: Pécsről, Tatabányáról, Paksól, Budapestről, Kaposvárról és természetesen a környező megyékből is" - mondta Pulai Terézia, a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola igazgatóhelyettese.

A tapasztalatok alapján egyébként a nívódíjas gyerekek nagy része zeneszerető családból érkezett, így természetes nekik a művészi beállítottság. A kedvenc hangszer a gitár, ütősök, fuvola, zongora.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb