Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Így ünnepelték a költészet napját Szombathelyen

Szombathelyen több kisebb programelemből álló eseménysorozattal emlékeztek meg a Magyar Költészet Napjáról. A programok közt versdal építés, megzenésített versek szerepeltek, de több kávézóban a betérők kedvenc versükkel fizethették ki a fogyasztásukat.
Megzenésített versek csendültek fel Szombathelyen a Weöres Sándor-szobornál helyi fiatalok előadásában a Magyar Költészet Napja alkalmából. "Lutor Katalin és Doma Bence, két szombathelyi fiatal zenész ad elő megzenésített verseket. A versek természetesen szabadon választottak, természetesen ilyen szempontból, hiszen a költészet napját ünnepeljük" - tette hozzá Prieger Szabolcs, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatóhelyettese. A szobornál egy órán keresztül élvezhették a zenés költészeti programot az arrajárók. “Lesz Szabó Balázs Bandája  ami Grecsó Krisztián vers, például az Ami elhasadt, lesz Magashegyi Underground ami Závada Pétertől a Szinopszis, Juhász Gyulától a szerelem, ami egy személyes kedvencem, valamint mivel Weöres Sándor mellett ülök, lesz Weöres Sándor vers is, ami a Valse Triste, a Szomorú keringő" - sorolta Lutor Katalin.

Emellett a város több pontján is különböző programokkal próbálták közelebb hozni a költészetet a városlakókhoz. "Délután illetve a műsorrendi vetítések előtt itt a moziban, Szombathely központjában úgynevezett futólag, futófényeket nevesítettünk, haiku szombathelyi költők megjelenítésére, nagyon népszerű, egyet idéznék is: Villanypóznák között izzik az áram" - fogalmazott Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója.

A város három kávézójában a betérők kedvenc versük nyomtatott vagy kézzel írt példányával fizethették ki fogyasztásukat. "Nagyon jónak tartom ezt a megmozdulást, ugyanis a verset szerintem mindenki szereti tudatalatt, és ez kihozza belőlük, ha ilyen lehetőség van akkor kihozza belőlük a vers imádatát" - mondta Tátrainé Kulcsár Irén.

A Weöres Sándor-szobornál pedig egy versfalat állítottak fel, ahová bárki elhelyezhette kedvenc magyar versét.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb