Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A hétvégén tartották a Szent György-napi vásárt

Még Székelyföldről is érkeztek vásározók a Szent György-napi országos nagyvásárra. A Vasi Skanzenben már több mint két évtizede rendezik meg a programot, amely minden esztendőben megújul. Most kézzel készített szűr divatbemutatóval lepték meg a közönséget.
Mézeskalács, szőrme és lacipecsenye, kézműves és natúrtermékek várták a XXI. Szent György-napi országos vásáron az érdeklődöket. Jöttek az árusok az ország minden tájáról, de Muraszombatról és Erdélyből is. A székelyudvarhelyiek ünneplő ruhában készítették a kürtőskalácsot, méghozzá óriásit.

A zord időjárás miatt a megszokottnál kevesebb látogató jött el a vásárba, de a Szent György-napi forgatag igazi családi program. “Több mint kétezer látogatónk van eleddig, szokott ez kétennyi is lenni, ha szép az idő, sajnos a tegnapi nap se volt annyira jó,  meg amint lehet látni, most sem annyira kedvező az idő, és az emberek félősek. Ennek ellenére nagyon sok állandó vendégünk van, visszatérő kuncsaft, ahogy szokás mondani, örülünk nekik, nemcsak az árusok között vannak ilyenek, hanem a látogatók között is" - fogalmazott Horváth Sándor, a Vasi Skanzen intézményvezetője.

Mintegy száz vásározó árusította a portékáit, emellett színpadi produkciókat láthatott a közönség. Az érdeklődők kézműveskedhettek, vagy a skanzen portáin szakvezetéssel nézhettek körül. “Rendszeresen járunk ki ezekre a vásárokra, ugye a Szent György-napira és a Szent Márton-napira. Általában körül szoktunk nézni, a kislányom nagyon szereti az állatokat, veszünk valami kis csemegét, kürtőskalácsot" - mondta Papp Tibor.

A rendezvény különleges eleme a szűrös divatbemutató volt. Ezen különdíjat kapott
a partiumi származású iparművész, Szilágyi Irén, aki a hagyományos viseletet ötvözi a modern vonásokkal - így napjainkban is viselhető, divatos szűröket készít.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb