Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Zene szárnyain a nagyvilágban

2017-04-25, 07:14
   |   Kategória: Kultúra
Szombaton este a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar ismét megrendezte tavaszi koncertjét.
A zenekar a „Vendégjáték fúvósokkal” koncertsorozatának újabb hangversenyén vehettek részt a Bartók Teremben a fúvószene kedvelői. A hagyományos koncerten mindig egy vendégzenekar is fellép, az idei meghívott együttes a Kühne Koncert Fúvószenekar volt Mosonmagyaróvárról.

ifi2

A koncerten a vendégzenekar kezdett, latin ritmusok jegyében összeállított műsorukat hallgathatta meg a közönség. Vezényelt Hernádi Sándor karmester, aki 26 éve a művészeti vezetője a zenekarnak.2008-ban Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Pro Urbe díjjal tüntette ki a város zenekultúrájáért végzett tevékenységéért. Szólót játszott Vámos Gábor, a fúvószenekar elnöke, aki 34 éve tagja az együttesnek.  Szintén szólót játszott Hockstock Tibor, ő 30 éves tagsággal büszkélkedhet. Gyermekeik szintén az együttesben játszanak.

ifikoncert

A koncert második felében a házigazda fúvószenekar kalauzolta el a hallgatóságot a Olaszországba. Vezényelt Mészáros Balázs karnagy, szólót játszott két tehetséges ifjú zenész Lukács Márton és Pados Barnabás.

Mindkét zenekar előadását vastapssal köszönte meg a közönség és természetesen így a ráadás számok sem maradtak el.

Bődi Lívia

8 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb