Nyomtatás

A kórház névadójára emlékeztek

2017-05-10, 21:19
   |   Kategória: Kultúra
A Markusovszky Kórház névadójáról emlékeztek meg a megye központi egészségügyi intézményében. Mint minden évben, ezúttal is díjakat, elismeréseket osztott ki a kórház vezetése. A Markusovszky-díjat idén a Semmelweis Egyetem rákkutatója, prof. dr. Matolcsy András vehette át.
Az intézmény névadójának szobránál Planer Márk adjunktus, a tudományos bizottság titkára emlékeztetett arra, hogy Markusovszky Lajos iránymutató szerepet vállalt a magyar orvosképzésben. Majd a megye, a város és a kórház vezetői  helyezték  el a szobornál az emlékezés koszorúit.

Az ezt követő  tudományos ülésen az idei Markusovszky-pályázat tapasztalatait  is összegezték. "Általában elég nagy számú pályázat szokott beérkezni, most ezzel nem dicsekedhetünk. Nagyon nehéz ugye a megfeszített munka mellett a kollégáktól elvárni, hogy pályázatokat is írjanak. Most egy hét tagú bizottság bírálta el a pályázatokat, és egy harmadik, egy második és egy első díj kiadására került sor" - mondta Márkus Béla, a Tudományos Bizottság elnöke.