Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Művészeti napot tartottak a Kanizsai-gimnáziumban

Ritmusra festés, monotípia-készítés és különleges fotózás - többek között ezek a programok várták a Kanizsai Dorottya Gimnázium hagyományos művészeti projektnapján a középiskolásokat. A Savaria Moziban kiállítást is rendeztek a vasi fiatalok munkáiból.
Középiskolások készülődnek rendhagyó alkotómunkához a belvárosi mozi aulájában. A dallam és a ritmus inspirálta az akciófestésben a fiatalokat. Ez volt az egyik helyszíne annak a művészeti programnak, amelyet minden évben megszervez a Kanizsai Dorottya Gimnázium. Az idei projektnapon a modern művészetről szóló előadások után műhelyfoglalkozásokon vehettek részt a diákok, ahol néhány korszerű technikával ismerkedhettek meg. “Kicsit kibillenti a megszokottból őket. Mindenki azt gondolja, hogy csak az a műalkotás, amit a Louvre falán, vagy a múzeum falán szépen kézbe fogunk, egy táblakép, de itt már a határok annyira eltolódtak, hogy teljesen másról van szó. Gondoljunk a street art-ra, a konceptualizmusra. Ez az absztrakt expresszionizmus kiváló terep, egy projekciós terepasztal. A saját pillanatnyi lelkivilágukat, dühüket, indulataikat, boldogságukat, boldogtalanságukat pillanatok alatt oda a papírra vessék" - mondta Rónaszéki Linda képzőművész, a Kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium tanára.

Egy másik állomáson a monotípia-készítést próbálhatták ki a gyerekek, ebben a Kanizsai művészeti tanára volt a segítségükre. A harmadik helyszín a fotózásé volt, ahol szakmai útmutatás mellett készíthettek képeket a fiatalok. Különleges megvilágításban, üveggömbön keresztül örökíthették meg a tárgyakat az amatőr fényképészek. Az iskola 35 éve képzőművészeti kiállítást is rendez a Vas megyei középiskolásoknak. Az idei tárlat anyaga jól jelzi, hogyan változott meg a gyerekek érdeklődése a kezdetekhez képest. “Egyre inkább a modern, egyre inkább az a fajta dolog érdekli őket, ami a napjaink művészetét is próbálja megmutatni, kicsit a modern művészet felé. És ilyen módon a klasszikusból akartunk egy picikét ezzel a rendezvénnyel is kilépni úgy, hogy lehetőséget biztosítunk a diákoknak, hogy erről halljanak kiselőadást, érdekességeket, illetve ki is próbálják" - fogalmazott Nagy Tamás, a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanára.

Idén 7 Vas megyei intézményből mintegy 30 diák küldött pályamunkát a Kanizsai felhívására. Az ő alkotásaikból válogattak ki 120-at, amelyeket május végéig láthat a moziba járó közönség.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb