Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Quadrille a Fő téren

Közel 400 diák fogott hófehér esernyőt, és táncolta el a francia négyest az Európai Quadrille Táncfesztivál keretében a vasi megyeszékhelyen. A bemutató - amely egyben Guiness rekordkísérlet is - kizárólagos magyarországi helyszíne minden esztendőben Szombathely.
Koczka Tibor alpolgármester indítotte el azt a rekordkísérletet, amelyben sok száz diák járta a francia négyest Johann Strauss Denevér című zenéjére.

Az Európai Quadrille Táncfesztivál szlovén kezdeményezésre indult 2005-ben. Szombathely az  egyedüli magyar város, ahol azóta minden évben táncolnak az érettségizők tiszteletére a diáktársaik.

. A Guiness rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában.“Európa több mint 30 városában, délben, a mai napon egy időben közel 25-30 ezer fő együtt táncol. A részeredményeket már ma este tudni fogjuk, de körülbelül fél évet kell várnunk a hivatalos végeredményre, amely alapján reményeink szerint hivatalosan is rekorddá nyilvánítják" - tette hozzá Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója.

A kilencedikes diákok között voltak, akik hetek óta, néhány viszont csak egy napig készültek a produkcióra. A rekordkísérletben szinte a város összes középiskolájából, illetve egy általános iskolából is több tucatnyi tanuló vett részt.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb