Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Örökség

Varga Írisz Dóra kötetét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutatták be, teltház előtt. A Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent kamaszregény a tinédzserek lelkivilágát hozza közelebb a felnőttekhez - segíti a generációk közti megértést és kommunikációt.
Bepillantást nyerhetünk a kiskamaszok gondolataiba a fiatal ügyvédnő, Varga Írisz Dóra kötetéből. A szerzőt teltház előtt méltatta két szakember - ők már régóta figyelemmel kísérik munkásságát.“Varázslatos a stílusa, ezt én már régen tudom, mert jó pár évvel ezelőtt novelláit olvastam Dórinak, egészen gazdagon bánik a nyelvvel, olyan dús, érett a stílusa, hogy ez mindenféleképpen örvendetes" - mondta Benke Éva, Radnóti-díjas tanár.

A szójátékok, a nyelvi fordulatok sokszínűsége jellemzi a regényt, amely először mesének indult, aztán komolyabbra fordult: azoknak szól, akik a kamaszok lelkivilágát, problémáit meg akarják érteni. “Nemcsak a gyerekeknek, de a gyerekeket nevelő felnőtteknek is sokmindent mond, azért, mert ez a könyv arról is szól, hogy milyenek a gyerekek elvárásai a szülőkkel szemben, és ez hogyan van viszont" - fogalmazott Szekeres Kriszta mozgóképíró. 

Az ügyvédnő saját életéből is merített ihletet a könyvhöz - a főszereplők két fia nevét viselik. Azt azonban hangsúlyozta, hogy minden más hasonlóság velük természetesen csak a véletlen műve. “A cél az volt, hogy a valóságshow világában legyen valami olyan, ami visszamegy a gyökerekhez, a cím is örökség. Kutatja a múltat, a családi hagyományokat, és főleg azt boncolgatja, hogy a kiskamaszoknak milyen dolgok okozhatnak szorongást" - mondta Varga Írisz Dóra író

Már készül az Örökség folytatása is - az önmagában is kerek történet folytatására felmerült az igény az olvasók - és a szerző - részéről is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb