Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megkezdődött a 18. Lamantin Jazz Fesztivál és a 15. improvizációs tábor Szombathelyen

Dado Moroni Italian Trio, Jamal Thomas Band, Raphael Wressnig & The Soul Gift Band – néhány formáció azok közül, akik fellépnek a héten a szombathelyi Lamantin Jazz Fesztiválon. Ez Magyarország legnagyobb ilyen jellegű zenei eseménye. A gazdag zenei palettát felvonultató nagyszabású művészeti fesztivál mellett idén is a legjobbaktól tanulhatnak az improvizációs táborban résztvevő zenész-növendékek.
Megkezdődött a 18. Lamantin Jazz Fesztivál és a 15. improvizációs tábor Szombathelyen. "Szombathely számára mindig nagy öröm ilyenkor június második felében, hogy a Lamantint ünnepelhetjük" - mondta Puskás Tivadar polgármetser.

A hét során koncertet adnak a műfaj kiválóságai. "Ennek a lemezanyagnak az a specialitása, hogy Bartók Béla polgártáncokban jelen levő szellemisége, muzsikája adja az alaphangot a mi jazz-zenészi átgondolásunkban" - fogalmazott Babos Gyula a Makrokozmoszból.

A program 2000-ben még egynaposként indult, mára egyhetessé nőtte ki magát. A hazai és a nemzetközi jazz-élet krémje találkozik ilyenkor Szombathelyen, de más zenei műfajok szerelmesei is megtalálják a számításukat a fesztiválon. "Jazz fesztiválnak hívják a rendezvényt, és ez igaz is, lévén, hogy többségében jazz-koncerteket hallhat a nagyérdemű, de lesz egy blues illetve egy soul-funk napunk is" - fogalmazott dr. Tímár Péter főszervező.

A fesztiválhoz szorosan kapcsolódó improvizációs táborban 15. alkalommal szerveznek  zenei továbbképzést a műfaj iránt érdeklődő muzsikusok, akik elismert szakemberektől és profi zenészektől sajátíthatják el a szakma csínját-bínját. "Mindenkin a lelkesedést, a tudni akarást és kérdeznek, és ez fantasztikus. Néha zavarba ejtő a kérdés, de ezek a legjobb pillanatok nekem" - mondta Elek István.

Szombathely életében azért  jelentős ez a fesztivál, mivel így a város  ezekben a napokban a jazz világának középpontjába kerül.   
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb