Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Választmányi ülést tartott a Város - és Faluvédők Szövetsége Budapesten

Az előző választmányi ülés óta eltelt időszak eseményeiről tartott beszámolót Ráday Mihály elnök úr, majd a választmány megtárgyalta és döntést hozott arról, hogy a 2017-es évben mely személyek kapják meg a Podmaniczky díjat.
A Podmaniczky-díjat a Város- és Faluvédők Szövetsége adományozza azon magánszemélyeknek és közösségeknek, akik sokat tettek épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek megismertetése, védelme érdekében. A Podmaniczky-érem Kő Pál szobrászművész alkotása. A bronzplakett előlapján Podmaniczky Frigyes báró látható, hátoldalán városvédő Pallasz Athéné.

Az ülést követően a választmány tagjai részt vettek Podmaniczky Frigyes emléktáblájának koszorúzási ünnepségén, amelyet 1994-ben helyeztek el szülőháza falán.

Az ünnepség után tartják meg a Podmaniczky díjasok találkozóját, az idén 8. alkalommal. A Város - és Faluvédő Alapítvány és a Budapesti Városvédő Egyesület minden évben június 20-án Podmaniczky Frigyes születésnapjára időzíti a találkozót. A programon résztvevők tájékoztatót hallgathattak meg a Magyar Nemzeti Múzeum történelmi rekonstrukciójáról és a bővítési tervekről. Majd a rövid szünetet követően a Podmaniczky díjasok számoltak be a díjuk elnyerése óta végzett tevékenységükről. Ezután eszmecserét folytattak a városok, falvak értékvédelmének aktuális, időszerű kérdéseiről.

A Város - és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) legközelebbi programja az OrszágosIfjúsági Örökségvédő Tábor, melynek idén Szombathely városa ad otthont. Majd július közepén a XXXVI. Országos Találkozó és Szakmai Konferencia lesz Gyöngyösön.

Bődi LíviaÚj hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb