Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Városvédők tábora Szombathelyen

Szombathely ad otthont a jubileumi, 25. országos városvédő tábornak, amelyen két helyi fiatal mellett további 22 vidéki és határon túli gyermek vesz részt. Céljaiknak megfelelően nemes feladattal telik a szünidejük: egy míves kerítést hoznak helyre a belvárosban.
Fiatalok csiszolják az Aranyhíd Egymi Dózsa György úti kerítését.Minden délelőtt azon fáradoznak, hogy megtisztítsák, lefessék, egyszóval megóvják az utókornak ezt a míves alkotást. Az országos városvédő tábornak vannak visszatérő résztvevői is, egy tapolcai lány nyolcadszor választja ezt az időtöltést nyárra, nem véletlenül. “Erdélyből is érkeznek hozzánk minden évben, ezért nagyon jó kapcsolatteremtés, barátokat szerzünk, akikkel már évek óta tartom a kapcsolatot. Illetve nagyon jó segíteni más-más városoknak, valamint azoknak a városoknak a történetét, illetve nevezetességeit megismerni" - mondta Németh Noémi.

A Ráday Mihály vezette Város- és Faluvédők Szövetsége minden évben kiírja pályázatát, amelyre a gyerekek lakókörnyezetük természeti értékeinek, épített nevezetességeinek leírását küldhetik be. Közülük a legjobbak jönnek el a nyári táborba.“Pont ez a korosztály az, amelyik a legnyitottabb arra, hogy a környezetünk milyen, mit tudunk érte tenni. És én úgy gondolom, hogy az a fiatal, aki megpróbálja, hogy lehet tevőlegesen is tenni azért, hogy szebb legyen valami, akár egy ilyen gyönyörű kerítésnek a megújításáért, amiért most dolgozunk, akkor talán a saját környezetében is oda fog figyelni majd arra, hogy ne pusztuljanak el az értékeink" - hangsúlyozta Pincésné Kiss Klára, az Országos Városvédő Ifjúsági Tábor vezetője.

Az idei tábor már a huszonötödik, a helyszín mindig változik, most Szombathely a házigazda. Az ide érkező fiatalok igyekezetét a polgármester is méltatta. A fiatalokat vendégül látó Szombathelyi Szépítő Egyesület arról is gondoskodott, hogy a táborozók naponta eszmét cserélhessenek a témáról. “Este kell írni a napi munkáról, vagy az aznapi fontos eseményről egy beszámolót, és azt utána természetesen meg is beszélik, hogy ki mit írt ebbe a beszámolóba. A munka lényege pedig az, hogy mindig egy olyan munkát kell csinálni, ami egy picit az örökségvédelem, a helyi védelem, a műemlékvédelemhez egy picit kapcsolódik, meg hát ugye a szövetségnek és a szépítő egyesületnek a céljaihoz is" - tette hozzá Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke.

A táborozók e hét végére készülnek el a kerítés felújításával.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb