Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A talizmán a Kőszegi Várszínházban

2017-07-13, 14:14
   |   Kategória: Kultúra
Vörös hajúnak lenni átok, amit csak egy sorsfordító talizmánnal lehet megtörni - legalábbis a Kőszegi Várszínház legújabb nagybemutatójának története szerint. Az örök kérdéseket humorosan boncolgató Nestroy-darabban a Weöres Sándor Színház művésze kapta a megmentő márki szerepét.
Szörnyű közutálat övezi a vörös hajúakat a Kőszegi Várszínház legújabb nagybemutatójában. A falu egyetlen megtűrt rőthajú lakója a parasztlány, akinek egy napon Titusz, a csóró csavargó személyében sorstársa is akad. “Úgy kezdődik, hogy jól megvernek, elalszom itt a téren a padon, és megvernek pusztán azért, mert vörös a hajam. És akkor ezután kapom ezt a parókát, és innentől kezdve elindult a karrierem" - mondta Lábodi Ádám színművész

Titusznak egy márki életét kell megmentenie ahhoz, hogy hozzájusson a sorsfordító talizmánhoz. Jótevőjét a szombathelyi Weöres Sándors Színház művésze, Mertz Tibor alakítja. “Felüdülés. Egy elég erős évadom volt itt Szombathelyen. És ahhoz képest ez most egy nagyon kellemes és mégis munkás karakterszerep. És azt gondolom, hogy nagyon mulatságos, de az egész előadásra jellemző ez a játékos, de mégis van azért mögötte rendesen mit meghallani" - fogalmazott a színművész.

Nestroy A talizmán című darabjában Némedi Árpád és Sebesi Tamás tucatnyi betétdala, Bodor Johanna koreográfiája ad komikus körítést az egyébként mindig aktuális és nem túl vidám alapkérdéseknek.

A szereplőknek nem volt könnyű dolguk: három hét alatt kellett nagyot alkotniuk. “Nagyon gyors szövegtanulás, nagyon gyors rögzítés, nagyon nagy koncentráció, nagyon sűrű próbaidőszak. Nincs idő hisztizni, veszekedni, vitatkozni, lógni, lustálkodni" - fűzte hozzá Epres Attila színművész.

Kőszegen megvan a hagyománya ennek a műfajnak. “Zenés vígjátékokat csinálunk, de megpróbálunk mindig valami nagyon erős klasszikushoz nyúlni. Megpróbálunk úgy szórakoztatni, hogy egy minőségi irodalmi alapanyagon nyugodjon az előadás" - mondta Kelemen József rendező.

A talizmánt nyolc alkalommal adják elő ezen a nyáron a Kőszegi Várszínházban.
2 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb