Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Képeslapgyűjtők találkozója Szombathelyen

A Berzsenyi Könyvtár adott otthont a képeslevelezőlap-gyűjtők országos találkozójának a hétvégén. A találkozón a képeslap-csere mellett a gyűjtők előadást hallhattak a Nagy Háború képeslapjairól, valamint a tagok gyűjteményeiből kiállítás nyílt a könyvtárban.
A Nagy Háború idején a frontról hazaküldött képeslapok típusaival is megismerkedhettek a képeslevelezőlap-gyűjtők országos találkozójának szombat délelőtti programján. "A képes levelezőlap a Nagy Háború idején élte fénykorát. A 20. századnak egy népszerű kommunikációs eszköze volt, amelyet a háború idején speciális célokra, a háború szolgálatába tudtak állítani" - tette hozzá Petercsák Tivadar egyetemi tanár.

Az előadó bemutatta, hogy milyen szerepe volt a képeslapoknak a háborúban, illetve milyen lapokat jelentettek meg a katonák és a hátország számára ezekben az években. Az előadás után emléklapot kaptok azok, akik elhozták bemutatni gyűjteményük egy részét a nagyközönségnek. Többféle tematikában láthatók képeslapok a kiállításon. "Tompa Mihálytól kezdve életképekig. eszünk-iszunk, Vas megye települései, Árpád-kori templomok, tehát elég széles a skála, ami itt most bemutatásra kerül közel 40 négyzetméternyi területen" - mondta Kőszegfalviné Pajor Klára, a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnöke.

Nagyné Horváth Eszter több mint hetvenezer darabos gyűjteményéből válogatott, és Ragyogj cserkészliliom címmel hozott el képeslapokat Szombathelyre. "110 ország cserkészegyenruhái mellett a cserkésztörvények, mellette cserkész grafikák és nagyon sokféle egyéb információk vannak ezeken a képeslapokon. Úgyhogy ezeket állítottam ki" - fogalmazott Nagyné Horváth Eszter.

A kiállítás szeptember 2-ig látható a Berzsenyi Könyvtárban.
Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb