Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megkezdődött az idei karneváli önkéntes munkák kiosztása

A rendezvényhez évről évre mintegy 80-100 fő járul hozzá idejével és energiájával, pusztán a segítés öröméért. Az érettségi előtt állók a közösségi szolgálathoz gyűjthetik így az óráikat.
Időpontokat, helyszíneket, feladatokat egyeztet a karneváli önkéntes munkát koordináló centrum munkatársa egy jelentkezővel. Ez a férfi nem először ajánlja fel idejét és energiáját a város legnagyobb rendezvényének lebonyolításához. Már 1967-ben Dózsa-parasztként is részt vett a felvonuláson, az utóbbi években pedig más módon veszi ki a részét a munkából. “Mentünk a Ferences-templom mellé, a Civil Korzót csináltuk. Kiraktuk a padokat, asztalokat, székeket, és mikor végeztünk, jött a következő feladat. Akkor meg már a Széll Kálmánon, a Nagyszálló előtt volt egy lelátó, és oda kísértem fel az embereket, diákokkal. Diákoknak mondtam, hogy segíts leültetni, harmadik sor tizes szék, diák ment, segített. Hát ez volt a feladat" - mondta Sárközi Artúr önkéntes.

A hozzá hasonló lelkes szombathelyiekre számít a Vas Megyei Önkéntes Centrum, ahol már várják az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok, de akár az idősebb önkéntesek jelentkezését is. “Vannak előkészítő feladatok, például a szórólapozás a városban, ami azt jelenti, hogy ilyenkor megváltozik a karnevál ideje alatt a forgalmi rend. A szórólap nyilván erről szól, és az érintett utcákban kell mindezt kiszórólapozni az önkénteseknek. Aztán 24-én már ugye intenzívebben elkezdődnek a feladatok. Különböző pakolások vannak, sörpadok, sörasztalok kipakolása különböző rendezvényhelyszínekre. színpadokhoz a növények, a dekoráció kihelyezése" - sorolta Nagy Krisztina, a Vas Megyei Önkéntes Centrum munkatársa.

A tüzes játékon és a felvonuláson a látogatókat kell majd útba igazítani, és az oltópontok felügyeletét, azaz a fáklyák eloltását is el lehet vállalni. Lesz munka még többek között a Gayer-parkban, ahol a kenuzásnál kell segíteni a gyerekeknek ki- és beszállni, illetve lehet matricákat osztogatni, és még számtalan más módon hozzájárulni a rendezvény sikeréhez. A centrum emailben várja a jelentkezéseket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
címen, az előzetes feladatokra augusztus 10-éig, a karneváli munkákra pedig augusztus 17-éig.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…