Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Újdonságokkal startol a 18. Savaria Történelmi Karnevál

Megtartották utolsó sajtótájékoztatójukat a 18. Savaria Történelmi Karnevál szervezői a 4 napos ünnepségsorozat előtt. Bemutatták a karnevál kenyerét, amelyet a következő napokban lehet majd kóstolni és megvásárolni. Ezenkívül ismertették az első alkalommal megnyíló Magyar Udvar programjait.
Rozs, tönköly, zab, hajdina, és maláta alkotja a históriás játékok legújabb termékét, a karnevál kenyerét. Ősi, kovászos technológiával készült, kizárólag kézzel, gépi beavatkozás nélkül. A kenyér előállítása az alapanyagok előkészítésével és a sütéssel együtt összesen 2 napot vesz igénybe. "Minden jó élettani hatással rendelkezik, mint amit az alapanyagok biztosítanak számára, és a frissességét több napon keresztül megőrzi. Élettani hatását azért hangsúlyoznám, mert a különleges kenyerek kategóriájába tartozik, tehát nem fehér kenyér, semmilyen tartósítószert és vegyi anyagot nem tartalmaz" - mondta Zsolnai Zoltán, a Zsolnai Sütő- és Édesipari Kft. tulajdonosa.

A karnevál kenyerének alapötlete tavaly merült fel a Szent Márton kifli elkészítését követően. "Fő szempont volt, hogy elsősorban olyan alapanyagokból készüljön, amelyet valaha az itt táborozó veterán katonák, a XVI. Apollinaris légió leszerelő katonái is használhattak. Így adott volt a feladat, történelmi kutatásokra alapozva sikerült összeállítani egy olyan kenyéralapanyagot, amelyből végül kisüttetett a karnevál kenyere"- hangsúlyozta Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A karnevál szervezői nem véletlenül választották a sajtótájékoztató helyszínéül a Sörpatika kerthelyiségét, hiszen 4 napon keresztül itt várja majd az érdeklődőket az első alkalommal bemutatkozó Magyar Udvar. "Szeretnénk a közönséget kicsit közelebb vinni a magyar néptánchoz, a magyar folklórhoz. Táncházakkal várjuk a közönséget, szertnénk megtanítani nekik a magyar néptáncot és szeretnénk, hogy ha jól éreznék magukat. A magyar néptánc mellett vendégünk lesz a gradistyei horvát táncegyüttes is, akik horvát táncokat fognak tanítani" - emelte ki
Horváth Győző helyszínfelelős.

Ugyancsak a Magyar Udvarban lehet majd megkóstolni Savaria sörét, amely a karnevál kenyeréhez hasonlóan kézműves különlegességnek számít.

Németh István, az ELTE SEK rektorhelyttese arról számolt be, hogy idén is a megszokott helyen, azaz a Borok utcájának Városháza felőli oldalán várja majd az érdeklődőket az egyetem információs pavilonja. Ez egyben az intézmény országos kampánykörútjának első állomása lesz, ahol megismertetik a leendő egyetemistákkal a szombathelyi duális képzések előnyeit.

A szervezők külön köszönetet mondtak a Zsidó udvar és bazár 4 napos színvonalas programkavalkádjának összeállításáért, amelyet a szombathelyi hitközség önerőből valósít meg. A Zsidó udvar a Dohány Utcai Zsinagóga Kórusának előadásával, valamint Benkő Sándor fotóriporter és Kardos Tamás fotóművész kiállításával nyitja meg kapuit csütörtökön.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb