Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Indul a Mesebolt Bábszínház új évada

2017-08-29, 14:15
   |   Kategória: Kultúra
Sajtótájékoztatón ismertették az évad terveit, valamint  bemutatták a társulat két új tagját is.
Lúdas Matyi, Rumcájsz, Palacsintás király – többek között ezekkel a darabokkal várja a közönséget a 2017/18-as évadban a Mesebolt Bábszínház. Az új szezonra 9 új előadással készül a társulat, melyben könnyedebb és komolyabb hangvételű, klasszikus és kortárs darabok is megtalálhatóak. "Egy kortárs szerző, Dániel Andrásnak a Kicsibácsi, Kicsinéni című előadásnak már megvolt az előbemutatója már megvolt az előbemutatója Kőszegen, Dániel András neve egyre jobban fog átmenni a köztudatba, hiszen egy új rajzfilm készül most az ő műveiből, művéből" - mondta Kovács Géza igazgató-rendező.

A társulat az idei évadtól két új taggal bővült, akik szintén bemutatkoztak az évadnyitó sajtótájékoztatón. Egyikük, Varga Bori a Kaposvári Egyetem végzős színészhallgatójaként csatlakozott a szombathelyi társulathoz. "Nagyon szeretem a gyerekeket, úgyhogy izgalmas lesz előttük játszani, mert ők azért egyel őszintébbek mint a felnőttek, úgyhogy izgalmas lesz" - fogalmazott Varga Bori bábszínész.

A társulat másik új tagja Fritz Attila a Színművészeti Egyetem végzett báb szakirányon, a világot jelentő deszkákat Dunaújvárosban és Miskolcon koptatta, mielőtt csatlakozott volna a Mesebolt csapatához. "A Miskolcra szerződtem a Nemzeti Színházba és ott élő színészként működtem így jobbra-balra, és aztán elkezdett itt átbillenni bennem egy szóló-báb előadás keretein belül, hogy mostanában inkább a báb felé. És én nagyon-nagyon kutakodok workshopok iránt, amire szeretnék menni, és nagyon-nagyon érdekel egyre inkább a báb és ezért mondtam igent a bábszínháznak a felkérésére" - emelte ki Fritz Attila bábszínész.

A gyerekek legközelebb szeptember 3-án láthatják a társulatot: a Fő téri Hang-Tér-Kép programon találkozhatnak először Vitéz László afrikai unokatestvérével, Batu-tával.


2 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…