Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez. Az ELTE Savaria Egyetemi Központja továbbra is várja azok jelentkezését, akik egyszerre szeretnének elméleti és gyakorlati tudáshoz jutni. Ennek érdekében országos népszerűsítő kampányt kezdtek.

Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és tankerület vezetői, ugyanis a Szombathelyi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázatnak köszönhetően közel 130 millió forintból tudta korszerűsíteni a több mint 40 esztendős épületet.

Új, kétszintes épületrésszel bővült a Weöres Sándor Óvoda. Elkészült a tornaterem, egy tágas fejlesztőszoba, továbbá kiszolgálóhelyiségek, irodák teszik komfortasabbá a mindennapi munkát az intézményben. A fejlesztés pályázati forrás felhasználásával, több mint 150 millió forintból valósult meg.

1883-ban 254 tanulóval kezdte meg működését a mai Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnázium és Szakközépiskola jogelődje. Az elmúlt 135 évben sokat változott a tanított szakmák sora, de az intézmény mindig is a műszaki képzés bázisa volt. A jubileum alkalmából az iskola gálát rendezett az AGORA – Savaria Filmszínházban.

humán töltetű kiránduláson a Premontreiek

Idén két ötödikes diák, később akár többen is kaphatnak Szombathelyen önkormányzati támogatást kiemelkedő tehetségük kibontakoztatásához. A program újdonsága, hogy a szociálisan is rászoruló gyerekeket nem pénzzel, hanem oktatással, élménnyel segítik.

2018. október 3-án, egy napsütéses őszi reggelen 50 diákkal együtt gyülekeztünk iskolánk, a Premontrei Gimnázium udvarán, hogy elzarándokoljunk Nardára, ahol a mariazelli Vándor Szűzanya szobrát őrzik.

A Premontrei 900 program nyitórendezvényének keretében 2018. szeptember 22-én került sor a gödöllői iskolaközpont felújított épületeinek átadására és megáldására. 

Szeptember 27-én a Maxim Kiadó rendezvénye zajlott iskolánkban. Nemcsók Adrienn idegen nyelvi vezető szerkesztő tartotta a három programelemből álló módszertani workshopot Szombathely és a megye angol- és némettanárai számára. 

Az idei tanév forró napokkal vette kezdetét. Miután kilencedikes diákjaink felfedezték új otthonukat és már magabiztosan közlekedtek intézményünk különböző épületrészei között, fontosnak éreztük, hogy minél hamarabb megismerjék egymást. 

Energiatakarékosabb és komfortosabb mostantól a Pipitér Óvoda. A mintgy 150 gyermeket befogadó intézmény mintegy félszáz nyílászáróját cserélték ki, de akadálymentesítés is része volt a TOP-os pályázatnak, amelyből a korszerűsítés megvalósulhatott.

A közgyűlés áprilisban fogadta el a digitális óvoda mintaprogramot. Ennek részeként először a Gazdag Erzsi Óvodában adtak át projektorokat, vetítővásznakat, interaktív táblákat közel 3 millió forint értékben.

A XIII. NATO-futást 2018. szeptember 23-án rendezték meg Budapesten. Az eseményen intézményünk, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium KatonaSulis diákjai is próbára tehették fizikai teljesítőképességüket. 

Immár több mint 10 éve, minden szeptemberben a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium biológia tagozatos diákjai tanulmányúton vesznek részt Szlovéniában. Idén szeptember 7-től 9-ig három nagyszerű napot töltöttek a mediterrán tengerparton a premontreisek. Az élményekről Málics Viktória 11. B osztályos tanuló osztotta meg velünk gondolatait.

Ünnepélyesen írták alá a szerződést az ELTE szombathelyi duális gépészmérnök képzésének vállalati partnerei és az elsőéves hallgatók az egyetemen. Mintegy 60-an kezdik meg tanulmányaikat ezen a szakon, kétharmaduk a duális képzésben. A dékán szerint az érdeklődés nő, pedig a ponthatárt is emelték.

139 új hallgatóval kezdte az idei tanévet a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központja - ez minden eddiginél több elsőst jelent. A tanévnyitón elhangzott, hogy a jól képzett munkaerőnek a városban mindig lesz helye.

A tanévkezdés minden évben kihívás nemcsak a diákok, hanem a pedagógusok számára is. A hirtelen feltornyosuló szervezési és adminisztrációs feladatok közepette hamar kedvét veszítheti bárki, ezért is hasznos, ha megtaláljuk annak módját, hogy az erőt próbáló újrakezdést mégis öröm és lelkesedés jellemezze. 

A felsőoktatásban tanulmányokat folytatott hallgatók 20-22 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg diplomáját. Számukra hirdette meg a kormány szeptember elején a Diplomamentő II. programot.

Kiszorult egy évfolyam a Reguly iskola főépületéből, ezért 55 kisgyermeknek ebben a tanévben egy kollégiumban tartják majd az órákat. A reggeli buszozás kényelmetlenségeit azért kell elviselniük, mert a közel egy évtizede fennálló helyhiányt most először már nem tudta házon belül kezelni a vezetés.

26 %-kal több új hallgató kezdi meg a tanévet az ELTE Savaria Egyetemi Központban, mint tavaly, pedig a ponthatárok is emelkedtek. A felvettek több mint fele pedagógusképzésre jelentkezett, de továbbra is népszerű a gépészmérnök-képzés. Megtartották az intézmény ünnepélyes tanévnyitóját.