Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

„NINCSEN ÉRTÉK, AMIT ÖNMAGUNKBAN  BIRTOKOLNI KELLEMES LENNE!”  (Seneca)

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központja 2020. január 22-én, szerdán 13 órától NYÍLT NAPOT tart, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Az idei tanévben Stájerország fővárosába, Grazba látogattunk el, hogy egy napra átélhessük az osztrák adventi hangulatot. 

A természetjárás és az adventi hangulat találkozásának optimális ötvözetét éltük át karácsonyváró kirándulásunkon december 5-én Würflachban. Mielőtt a hófedte hegyek közé értünk volna, megálltunk Wiener Neustadtban, ahol megtekintettük a Domplatz-on álló Liebfrauenkirche épületét.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központja 2019. december 6-án, pénteken NYÍLT NAPOT tart, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

November 28-án idegen nyelvi szakmai napot szerveztünk gimnáziumunkban. A délelőtt folyamán tanulóink az Euroexam nyelvvizsga követelményrendszerével ismerkedhettek meg. Csöbönyei Adrienne, a győri vizsgahelyszín munkatársa „Top tippek a nyelvvizsgán” címmel interaktív foglalkozást tartott az érdeklődők számára.

Az ősz utolsó vasárnapján néhány mozgást kedvelő diákunkkal futóversenyen vettünk részt Lentiben. Az időjárás nem könnyítette meg korai indulásunkat.

Az ír és skót népzenét játszó Meg nem Értett Zenekar, röviden M.É.Z. azért érkezett Budapestről a vasi megyeszékhelyre, hogy a Bartók Terembe varázsoljon egy különleges dallamvilágot, ezáltal nagyszerű élménnyel ajándékozva meg a közönséget. Korántsem kezdő zenészekről van szó, hiszen az együttest alkotó négy úriember már több mint három évtizede muzsikál együtt.  

A Premontrei Gimnáziumban hagyománnyá vált, hogy diákjai művészeti projektnap keretében a Weöres Sándor Színházba látogatnak. November 19-én Szigligeti Ede legismertebb komédiáját, a Liliomfit tekinthettük meg Mohácsi István és Mohácsi János rendezésében.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központjában 2019. november 27-én, 16 órakor kezdődő emlékelőadás.

Az előző évek hagyományihoz hűen, november közepén tartottuk nyílt napunkat az iskolánk iránt érdeklődő 8. osztályos diákoknak és szüleiknek. A technika vívmányait felhasználva a tánctermet is megnyitottuk a továbbtanulni szándékozó általános iskolásoknak - hiszen csak így tudtuk méltó módon fogadni a sok érdeklődőt. Az újonnan megnyitott terem digitális táblájára egy kamera segítségével „átküldtük” a díszterem színpadi eseményeit.A PREMONTREI KÖZÖSSÉGÉNEK TALÁLKOZÁSA A MISSZIÓS KERESZTTEL

2019.11.18-án Prof. Dr. Illés Zsolt látogat el volt iskolájába, a Kanizsai Dorottya Gimnáziumba azért, hogy interaktív előadást tartson az iskola Laborjában, 10:30 perctől.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség országos, két fordulós hadtörténelmi vetélkedőt szervezett a II. Rákóczi Ferenc emlékév alkalmából, amelyen gimnáziumunk is részt vett. A verseny elsődleges célja, hogyösztönözze a diákokat a Rákóczi-szabadságharc katonai eseményeinek és kiemelkedő személyeinek szélesebb megismerésére. Emellett prioritás a Rákóczi-szabadságharc korának megelevenítése, annak minden eredményével és kudarcával.

A Dunán Esztergom és Párkány városok között átívelő, újjáépített Mária Valéria Hidat, 2001-ben adták át, amely életre hívta a két település közötti sporteseményt, a hídfutást. A 3,7 kilométeres táv, az Esztergomi Bazilika mellől indult, majd végighaladt a belvároson, és a hídon át a szlovák oldalon folytatódott. Párkányban a Fő-téren átfutva, egy kisebb emelkedő nehezítette a haladást. A dombtetőn jobbra fordulva a sportolok a vadasi termálfürdőbe értek célba.

Az elmúlt 10 évhez hasonlóan idén is az Isztriára utaztak szeptember első hétvégéjén, 11. és 12. évfolyamos biológia tagozatos diákjaink. Bár az időjárás nem ígérkezett nagyon kedvezőnek, kisebb program átszervezésekkel sikerült nagyon tartalmas és érdekes 3 napot a tengerparton tölteni. 

Újabb tanulói kutatás a Premontrei Gimnáziumban

A 2019/20-as tanév második félévétől elindul a ELTE Savaria Egyetemi Központban a duális közgazdász-képzés, a Társadalomtudományi Kar, Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék gondozásában. A két duális formában is induló szak: Gazdálkodási és menedzsment,  Turizmus-vendéglátás.