Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Sajtóvetítésen mutatták be a Vas Megyei Mérnöki Kamara kisfilmjét, amely a mérnöki hivatást népszerűsíti. A Mérnökök Savariától Szombathelyig című alkotást a karnevál ideje alatt bárki megtekintheti, ősztől pedig a város iskoláiban vetítik majd.

A szombathelyi közgyűlés Pedagógus Életmű-díj, illetve az Ifjúságért-djjal ismeri el az oktatásban, illetve az ifjúsági területen kiemelkedő munkát végzők tevékenységét.
Három hét múlva véget ér a vakáció, kezdetét veszi a 2017-2018-as tanév. A tanszerek és az iskolakezdéshez szükséges egyéb termékek is felkerültek már az üzletek polcaira. Az eladók eddigi tapasztalatai alapján azonban egy hét múlva kezdődhet a vásárlási láz.

A felhasználók gyanútlanságát kihasználó adathalászok megtévesztő trükkjei komoly fenyegetést jelentenek a személyes adatokra, de sokszor a családi kasszákra is.  Az otthoni számítógépek mellett a mobil eszközök elterjedésével fokozódnak ezek a veszélyek, hiszen a mobiltelefonok könnyebben áldozatul eshetnek hackertámadásoknak.

A pótfelvételi eljárás keretében augusztus 7-ig lehet jelentkezni  a felsőoktatási intézményekbe. Erre azoknak van  lehetőségük,  akik az idén nem jelentkeztek, vagy egyetlen felsőoktatási intézménybe sem nyertek felvételt.

Idén nehezebb volt bekerülni a Savaria Egyetemi Központ képzéseire, a felvett hallgatóknak átlagosan 338 pontot kellett elérniük. A Szombathelyre felvettek legnagyobb része tanárnak fog tanulni szeptembertől.

Szombathelyen öt új elektromos autó töltő állomás létesül, valamint egy villámtöltő berendezést is telepítenek a városba. Az elektromos gépjárművek elterjedtségének növelése érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium meghosszabbította az autók vásárlásának támogatására kiírt pályázat határidejét.

Támogatás nehéz helyzetben lévő diákoknak.

A Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem harmadik napja a Múltunk jövője címet viselte. Ennek keretében a szakemberek a történeti épületek felújításáról, és ennek nehézségeiről, vaamint a folyamatban lévő beruházásokról tartottak eszmecserét.  

A Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem második napja az országszerte zajló nagyberuházásokról szólt. Stadionok épülnek, üzemek bővülnek, ipari parkok létesülnek a fővárosban, a pólusvárosokban és a megyei jogú városokban egyaránt.

Megnyitotta kapuit a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, amely idén fennállásának 50 éves jubileumát ünnepli. A hétfőtől csütörtökig tartó előadássorozat érinti többek között a településképek fontosságát, az országszerte zajló nagyberuházásokat, és szó esik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 című pályázatról is.

Az utóbbi két évben már írtunk a Premontrei Gimnázium tanulóinak a matematika tanulását vizsgáló kutatásáról. Négy diák akkor két témakörben figyelte meg a diáktársak hibáit, s oktatási segédletet készített a tapasztalatok alapján.

Az elektronikával és a zöld energiahordozókkal is megismerkedhettek az iQor technika táborának résztvevői. Az általános iskolásoknak szervezett tábor célja a szabadidő hasznos eltöltése mellett a modern technológiák megismertetése volt.

A szombathelyi ELTE Gothard Obszervatórium munkatársai, Kovács József és Máészáros Szabolcs is részt vesznek a James Webb  űrtávcső kalibrálási munkálataiban. 
Ismeretterjesztő program a környezettudatosság fejlesztésére. 

A szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum minden évben ehhez kapcsolódva összegzi az előző időszakban végzett munkát, s határozza meg a  további feladatokat.

Tanítóknak szerveztek szakmai tanácskozást a vépi  Hatos Ferenc Általános Iskolában. A konferencia témája a művészeti nevelés volt, de a résztvevők a pedagógus életpályához kapcsolódó minősítő rendszerről is hallhattak információkat.

A hagyományokhoz híven idén is köszöntötte a városvezetés az országos tanulmányi versenyeken dobogós helyezéseket elért diákokat, felkészítő tanáraikat és természetesen a szülőket is

Egyiptomi és keleti kultuszok a Római Birodalomban címmel nemzetközi konferencia helyszíne Szombathely.A Kérdező Ember címmel szerveztek konferenciát Hankiss Elemér emlékére.