Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Német nyelvi munkaközösségünk évről évre adventi kirándulást szervez a diákoknak Ausztriába. Idén decemberben Bécsre esett a választás, hogy megízleljük a császárváros magával ragadó ünnepi hangulatát.

Magyar László születésének 200. évfordulója alkalmából nemzetközi Tudományos Konferenciát rendeztek az egyetemen.

Ruha, játék, édesség - zömében ilyen ajándékokat gyűjtöttek a premontreis diákok karácsony előtt az erdélyi magyaroknak. A csornai apátság minden év végén útnak indul, hogy a gyerekek adományait célba juttassa.

Betlehemes játékkal kezdődött Az ünnep varázsa a Család címmel meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése, amelyet a Vadvirág Óvoda a Savaria Család és Karrier Pont közösen szervezett.

Mátyás és a pálosok címmel tartottak rendezvényt a szombathelyi Németh Pál kollégiumban a Pálos rend alapításának 710., Mátyás király születésének 575., uralkodóvá választásának 560. évfordulója alkalmából.

Felújítottuk, felgyújtjuk és felrobbantjuk - ezzel a címszóval avattak új fizikatermet a Paragvári iskolában. A televízióból ismert okleveles vegyész rendhagyó órát tartott az érdeklődő és tantárgyi versenyeken eredményes tanulóknak, de még őket is sikerült meglepnie az érdekes műsorral.

Világliga-selejtező mérkőzése előtt a Gothard Jenő Általános Iskolában vendégeskedett a magyar férfi vízilabda válogatott. Az intézményben hosszú évek óta zajlik vízilabda utánpótlásképzés, így nem meglepő, hogy a gyerekek rajongva fogadták a pólósokat.

Évzáró munkaértekezletet tartottak a szombathelyi óvodák vezetői a Városházán.Intézményünk 11. évfolyamos diákjaival december 7-én karácsonyváró kiránduláson vettünk részt Ausztriában.

Hova, kikhez tartozunk? Mi a szerepe az életünkben a közösségnek, és mi milyen szerepet töltünk be egy közösségben? Képesek vagyunk-e függetleníteni magunkat a közösségtől, ha a neveltetésünk, erkölcsi normáink ütköznek a csoport törvényeivel, vagy feladjuk személyiségünket, meggyőződéseinket annak érdekében, hogy elfogadtassuk magunkat? 

A téli hideg napokon a „trópusokra” látogattak biológia tagozatos diákjaink. A bécsi Tengerek Házában vettek részt egy érdekes szakmai úton a tanulók. 

Az igaz hit védelmezőjének és a szegények gyámolítójának nevezett Szent Miklós emléknapján, iskolánk tornatermében 15 osztály részvételével teremlabdarúgó sportgálát szerveztünk diákjaink számára. A 3+1 fős csapatok, először csoportmérkőzéseken mérték össze tudásukat. Innen a győztesek jutottak tovább, akik körmérkőzéseken küzdöttek meg egymással.

Hiányzott eddig az átfogó KRESZ-oktatás az általános iskolákból - ezt pótolja most egy új kiadvány. A Gothard-iskolába már megérkezett a munkafüzet, amelyből interaktív órán tanulnak meg helyesen közlekedni a gyerekek.

Emléktáblával tisztelegnek egykori testnevelő tanáruk, Simon Gyula előtt a Nagy Lajos Gimnázium volt diákjai. A táblát a tornacsarnok bejáratánál helyezték el, az avatót szombaton tartották.

Amikor 3 évvel ezelőtt egy tehetséges biológia tagozatos diákunk – Pankaczi Hanna – a Szombathely közelében élő hódokat vizsgálta, nem is gondoltuk, hogy néhány év múlva az gimnázium természettudományi gyűjteményét fogja színesíteni Európa legnagyobb rágcsálója. 

November 28-án az iskolánkba látogatott Orsós Zoltán atya és Sziráki Péter, aki a zalaegerszegi dicsőítő csoport tagja. Öt osztály vett részt az érzékenyítő foglalkozásokon, melyek a cigány-pasztorációról szóltak.

Osztályfőnöki óra keretében tartott előadást Takács Tamás ezredes úr, vezető tábori lelkész a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 9-10. osztályos tanulóinak.

Mintegy 750 ezer forintot ajánlott fel Balassa Péter képviselői keretéből a Százszorszép Bölcsőde udvarának felújítási munkálataira. Az összegből új kerítést építettek és kavicságyat alakítottak ki.

A Szombathelyi Waldorf Iskola 10. osztályának előadása