Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Több, eddig csak levelezőn indított képzést tesz elérhetővé nappali munkarendben ősztől a pécsi egyetem egészségtudományi kara, és új szakokat is bevezetnek. A fejlesztésről szóló bejelentést a pénteken esedékes jelentkezési határidő előtti véghajrára időzítették. A hiányszakmákhoz szimulációval egybekötött sajtótájékoztatóval csináltak kedvet.

Az elmúlt héten Brnoban rendezték meg Csehország legnagyobb nemzetközi robotversenyét az általános és középiskolai korosztály számára. 7 kategóriában 130 csapat szerepelt a megmérettetésen, ahol hazánkat soproni és szombathelyi diákok képviselték.

Télbúcsúztató mulatságtól volt hangos a Benczúr Óvoda.

A fiatalokra leselkedő online-veszélyekre hívta fel rendhagyó tanórán a figyelmet a rendőrség. A középiskolás korosztályt leginkább az intim tartalmú fotók, videók megosztása érinti, ami súlyos bűncselekmény, hiszen ez gyermek pornográf felvételekkel való visszaélés. A kisebbeket pedig az úgynevezett grooming, azaz az online behálózás veszélyezteti.

Mintegy 300 diák versengett egymással a Művelődési és Sportházban megrendezett gólyaavatón. A fiatalokat összekovácsoló játékos programot nyolcadik alkalommal szervezte meg a diákönkormányzat.

Hivatalosan január 25-én lezárult a 2018/2019-es tanév első fele. A legtöbb iskolában e hét elején megtartották az osztályozó értekezletet, a félévi értesítőket péntekig kapják meg a  diákok. Az érdemjegyek képet adnak az elmúlt négy és fél hónap teljesítményéről.

Buli szemüveget, papírtrombitát, álszakállt, báli fejdíszt készíthetnek, és virágfánkot süthetnek a gyerekek az AGORA farsangi kézműves foglalkozásain. A sorozat hétfőn vette kezdetét, és egészen február 28-ig fogadják az óvodás és általános iskolás csoportokat.

Logisztikus, pénzügyes, asztalos - többek között ilyen végzettségű szakemberekre van szükség most a munkaerőpiacon a cégek jelzései szerint. Ehhez igazodva új képzéseket indít a műszaki szakképzési centrum, februári és szeptemberi kezdéssel.

Égitestekkel, csillagképekkel ismerkedhetnek, de űrteleszkópot is készíthetnek a gyerekek a Savaria Múzeum idei Astro-sorozatának foglalkozásain. Óvodások és általános iskolások szerezhetnek tudást élményszerű, játékos formában.

Megkapta a több mint egy millió forintot a CROM Robotikai Klub. Az adományt a megye és a város közös jótékonysági bálján gyűjtötték össze. A nemzetközi sikereket elért klub pályázati pénzekből és adományokból finanszírozza működését.

Már a második nyílt napot tartja idén az ELTE szombathelyi kampusza, és lesz még egy február elején. Az intézmény így informálja az érdeklődőket, és toborozza a leendő hallgatókat a képzéseire. Céljuk a létszám további növelése.

1945. január 27-én szabadult fel az auschwitzi haláltábor - ezért nyilvánították a holokauszt nemzetközi emléknapjává ezt a dátumot. De nem csak emiatt és ilyenkor gyakori vendégek az iskolások a zsidó hitközség látogatóközpontjában. Legutóbb a kereskedelmisek jártak itt.

Január 22-e a magyar kultúra napja annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A szombathelyi iskolák is megemlékeztek a jeles napról: a Puskás Szakgimnázium a Savaria moziban szervezett gálát, a premontreisek pedig kedvenc irodalmi műveiket olvasták fel egymásnak.

A hagyományoknak megfelelően idén is a Gersekaráti Általános Iskola adott otthont az immár 25 éves múltra visszatekintő Kölyök Kupának. A teremlabdarúgó tornán közel 200 általános iskolás diák vett részt, akik egész nap rúgták a bőrt az intézmény tornatermében.

Országos kampányba kezdtek a budapesti Mathias Corvinus Collegium hallgatói a nagyvárosokban, hogy népszerűsítsék az intézmény különböző programjait, és a hozzájuk tartozó, februárban induló kurzusokat. Szombathelyen először a Nagy Lajos Gimnáziumban ismertették a diákokkal, milyen lehetőségek közül válogathatnak.

Bővülnek a PTE Egészségügyi Karának szombathelyi központjában a választható szakok - erről, és a megpályázható ösztöndíjakról is szó volt a szerdai nyílt napon. A segítő szakmákat interaktív foglalkozásokon mutatták be a pályaválasztás előtt állóknak.

Hiába a sok internetes információ és a nyomtatott felvételi tájékoztató, az egyetemek szerint még mindig fontos a személyes találkozás a leendő hallgatókkal. A közel húszéves Educatio nemcsak oktatási kiállítás, hanem show is egyben. A szombathelyiek is jelen voltak a múlt heti eseményen.

70 fotó és 15 kisfilm érkezett a Máskép(p) című pályázatra, amelynek eredményhirdetését a Berzsenyi Könyvtárban tartották. A fiatal jelentkezők lakóhelyüket, környzetüket örökítették meg alkotásaikon, amelyeket két kategóriában díjazott a zsűri. A díjazott filmeket a Szombathelyi Televízió is levetíti.

2019-ben is a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium nyitotta meg a szalagavatók sorát Szombathelyen. Január 5-én, szombaton, Vízkereszt ünnepének előestéjén az Agora Művelődési és Sportházban 144 végzős diák kapta meg a szalagot, és élhette meg fiatalsága egyik legemlékezetesebb ünnepét. 

Gyufaépítő versenyt szervezett általános- és középiskolásoknak a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnázium. A csapatoknak egy házat és egy szabadon választott tárgyat kellett összerakniuk hosszú kandallógyufából. A fiatalok kiélhették kreativitásukat, és közben egy érdekes előadást is meghallgathattak a fa tulajdonságairól.