Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az LUK Savaria Kft., valamint a Gépipari és Informatikai Szakgimnázium együttműködésének köszönhetően új, duális képzés indul szeptembertől. Az érettségire épülő mechatronikai technikusok elméleti oktatását az iskola végzi, a gyakorlati ismereteket pedig a nagyvállalatnál szerezhetik meg a tanulók.

Magyarországon is egyre több számítógépet és hálózatot ért el a globális szinten is romboló kibertámadás. Az előrejelzések szerint  az okoseszközök elterjedésével mind többen áldozatul eshetnek adatlopásos kísérleteknek, vagy egyéb hackertámadásoknak. Nem csak az információbiztonsággal foglalkozó szakemberek tehetnek sokat adataik védelmében.

A rendezvénysorozat soron következő kerekasztalbeszélgetésén a természettudományoké volt a főszerep.

„Egyedül otthon – biztonságban otthon” volt a mottója az Oladi Általános Iskolában megtartott megyei DADA-vetélkedőnek.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban tartotta ülését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Közgyűlése. A többi között szó esett az alacsony ösztöndíjak emelésének lehetőségérről, és a szervezet munkájának átláthatóságáról is.

A magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával hétfőn megkezdődött az idei érettségiszezon. A diákok reggel 8-tól négy órán keresztül írhatták dolgozatukat. A korábbiakhoz képest néhány szabály megváltozott, de így is több feladat közül választhattak.

A leghitelesebb - és ezért a jellemformálásra leginkább megfelelő – tanítás mindig az olyan életút, amely során valaki, aki közülünk való, rengeteg munka és nagy önfegyelem árán eljut képességei és lehetőségei maximumáig. Tanításra, példamutatásra azok az életpályák alkalmasak, amelyekben a sikerhez a nehézségeken való felülkerekedés vezet – úgy, hogy az, akire példaképként tekintünk, a folyamatos küzdésben soha nem szűnt meg embernek lenni.

A fenntarthatósági témahét április utolsó hetében került megrendezésre országszerte több mint 1800 iskolában. Ökoiskolaként számunkra eddig is fontos volt, és ezután is az lesz a környezetvédelem, de a héten egy kicsit még jobban körbejárhatták az osztályok és a tanárok egyaránt a témát.

35 Vas és Zala megyei iskola összesen csaknem kilencszázezer forintot nyert el a környezettudatos neveléssel összefüggő programjainak megvalósításának támogatására.

A szombathelyi felsőoktatás ünnepét tartották meg szerdán. A Berzsenyi napot 1998. óta ünneplik a vasi megyeszékhely egyetemén, amely idén februártól már az ELTE-hez tartozik. Az ünnepségen a város zászlaját adományozta a polgármester a Savaria Egyetemi Központnak, valamint a törzsgárda elismeréseket és a Bariska-díjat is a rendezvényen adták át.

2017 januárjától több változás is életbe lépett a bölcsődei rendszerben, emiatt a férőhelyek bővülése várható. A kisebb településeken új intézmények alakulhatnak, míg Szombathelyen és a hasonló nagyvárosokban főként a munkahelyi és a mini bölcsődék elindulása lehet az újdonság.

Az idén kicsit körülnézünk és nemcsak a Földről, hanem a bolygónk bolygótestvéreiről is megemlékezünk. Ki tudja, hátha betelepítik azt az algafajt a Vénuszra, amely kb. 500 év alatt az emberiségnek elviselhető légkört teremt…, vagy netán a Marsra költözünk, ha…

A természettudományos labor tanárai – csatlakozva a Fizika mindenkié 3.0 programhoz – a márciusi PI- maraton 100 PI- vel kapcsolatos matematika példája után most 100 fizika kísérlet elvégzését álmodták meg.

Lángoló édességek, katapult és kódfejtés – többek között ilyen érdekességekkel várták pénteken, a Szakmák éjszakáján az érdeklődőket. Vas megye 14 szakközépiskolája és a velük együttműködő cégek mutatták be a pályaválasztás előtt álló diákoknak és szüleiknek is a szakmák csínját-bínját.

Harmadjára rendezte meg “A fizika mindenkié” napot az Eötvös Loránd Fizikai Társulat  Vas megyei csoportja. A szervezők  a Savaria Egyetemi Központba várták a fiatalokat, hogy bemutassák számukra a természettudományok sokszínűségét.

Milyen esélyekkel újul meg a közgazdászképzés Szombathelyen? Hogyan bővítheti az egyetem a kapcsolatait a gazdaság szereplőivel? Erről szólt „Az ELTE helyben van” című társadalomtudományi kerekasztal beszélgetés az ELTE Savaria Egyetemi Központban.

Ezzel a címmel rendezett közlekedésbiztonsági versenyt a Reményik-iskola.

A gyerekek pünkösdi műsorral színesítették az eseményt.

A fiatalok helyes közúti közlekedésre nevelése, és a megfelelő jártasság megszerzésének elősegítése volt a legfőbb célja azoknak a közlekedésbiztonsági versenyeknek, amelyeket a napokban tartott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. Az általános iskolásoknak szervezett Kerékpáros Iskola Kupa, valamint a Ki a mester két keréken versenyekben taroltak a sárváriak.

Találkozások - ez volt a mottója a szombathelyi ELTE Bolyai-iskola nagyszabású rendezvénysorozatának. Kiemelt téma volt a művészet: a pedagógusokat konferencia, az iskolásokat kiállítás, a Bolyai nevet viselő intézményekből érkezett vendéggyerekeket helyismereti vetélkedő és gála várta.