Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Február 9-án került megrendezésre a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákbálja. A bálnak ebben az évben, - az elmúlt évektől eltérően - nem a felújítás alatt álló Palace Cafe adott otthont, hanem a Május 1 étterem. 

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákjaival a Weöres Sándor Színház „padlásterében” jártunk.

Iskolánkban nagy hangsúlyt helyezünk az idegen nyelvek elsajátítására. Tagozatos osztályainkban a diákok heti 6 órában tanulhatják a németet és az angolt.
A nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése minden tanulónak elengedhetetlen feladata, hiszen a felsőoktatásban diplomát csak az szerezhet, aki államilag elfogadott sikeres nyelvvizsga-bizonyítvánnyal rendelkezik.

2018-ban is a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium nyitotta meg a szalagavatók sorát Szombathelyen. Január 5-én, pénteken, Vízkereszt ünnepének előestéjén a Sportházban 130 végzős diák kapta meg a szalagot, és élhette meg fiatalsága egyik legemlékezetesebb ünnepét.

Meseillusztrációs rajzpályázat

2017 első felében a budapesti székhelyű Szociális Missziótársulat általános főnöknője kereste fel Márton apátot azzal a kérdéssel, hogy nyitott-e az általuk fenntartott keszthelyi Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium átvételére. 

Csiszár Tamás, a Kanizsai Dorottya Gimnázium 11. C osztályos tanulója már több alkalommal sikeresen szerepelt országos pályázatokon. Ezúttal a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös pályázatában vett részt és lett a férfi kategória győztese.

A Szombathelyi Civil Kerekasztal  2016 évben sikeresen pályázatott az EFOP tanoda pályázatán, melynek célja   a közoktatás által „elhanyagolt” tanulói réteg, a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók, támogatása.

Az informatika, mobil technológia és az automatizálás is egyre inkább a hétköznapok része, ezért fontos már gyermekkorban a digitális írástudás elsajátítása. A programozás fontos alapja a logikus gondolkodás, amely a tanulásban, sőt a munkaerőpiacon is előnyt jelent. Sőt, az ilyen képzettségű szakemberekből országosan óriási a hiány, 22 ezer informatikust keresnek.

Százezer forint értékben laptopot adományozott a MOA Alapítvány Kőhegyes Priscilla 12 éves látássérült fiatalnak. 

Jubileumi tanévet kezdett a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központja. Az anyaintézmény most ünnepli megalapításának 650. évfordulóját.
Megjelent az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek idei témáihoz összeírt ajánló bibliográfia. A listát minden évben elkészítik a Berzsenyi könyvtár munkatársai, hogy ezzel segítsék a diákok felkészülését. A gyűjtőmunka ma már országosan egyedülálló.

Megkezdődött az 58. akadémiai tanév a Savaria Egyetemi Központban. Az idén már az Eötvös Loránd Tudományegyetemre nyertek felvételt az elsős hallgatók.

Megtartották az egyetemen a megyei szakmai tanévnyitót, melynek keretében az oktatási, köznevelési intézmények igazgatóit tájékoztatták az elmúlt tanév eredményeiről és a közoktatást érintő aktualitásokról.

A beruházás szinte ingyen volt: a börtön fogvatartottjai segítettek a megvalósításban. Az átadáson a polgármester is mezítláb járta végig a gyógyító területet.

Szeptember elsején becsengettek az ország szinte valamennyi oktatási intézményében, így a szombathelyiekben is. A városi tanévnyitó ünnepségnek ezúttal a Kanizsai Dorottya Gimnázium adott otthont.

Az elsősöknek szervezett programok során az új diákok megismerkedhettek az épülettel és egymással is. Így már nem idegen helyen kezdik a tanév első napját.

Rendhagyó tantestületi értkezlettel kezdték a tenévet a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium pedagógusai. Egy majorban találkoztak, ahol lovaglás, íjászkodás és hagyományőrző bemutatók várták őket. Közben az új kollégákkal is megismerkedhettek.

Elektronikai technikus, autószerelő, CNC gépkezelő - csak néhány  azokból a képzésekből, amelyekkel a szombathelyi Műszaki Szakképési Centrum várja a tanulni vágyókat. A műszaki területek mellett a Szolgáltatási Szakképzési Centrum is  számos lehetőséget kínál azoknak, akik új szakmát szeretnének elsajátítani.