Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A nyár a gyermekintézmények karbantartásának, felújításának a kiemelt időszaka. A szombathelyi óvodák jelentős részében zajlanak kisebb-nagyobb munkálatok. Ennek során külső-belső felújítás történik a Micimackó Óvodában is.

Gőzerővel dolgoznak a szakemberek Szombathely nevelési intézményeinek felújításán. A Területi és Települési Operatív Program keretében mintegy 300 millió forint összértékben korszerűsítik a Hétszínvirág, a Micimackó és a Margaréta Óvoda épületét. Utóbbiban szakemberek bevonásával tartott helyszíni bejárást Puskás Tivadar polgármester.

A szombathelyi Micimackó Óvodában négy csoportban harminchat speciális foglalkozást igénylő gyermek ellátásáról gondoskodnak. Az intézményben jelenleg nagyszabású felújítás zajlik, amibe besegített a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. Az óvodának támogatást nyújt a Joskar Ola Alapítvány is.

Az ELTE adatain belül a szombathelyi képzésekre felvételt nyert hallgatók összlétszáma 654 fő. Ez a szám a 2017-es felvételi számhoz képest (527 fő) 24%-os hallgatói létszámnövekedést mutat!

Jól jhaladnak a Margaréta Óvoda felújítási munkálatai - állapította meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a helyszínen. A TOP-6.5.1-15-SH1-2016-00004 számú projektben 294 312 000 forint támogatással a Hétszínvirág Óvoda, Micimackó Óvoda /Napsugár Óvoda és a Margaréta Óvoda energetikai felújítása válik lehetővé.

Megkezdődtek a nyári karbantartási munkálatok a szombathelyi óvodákban: a Játékszigetben az elöregedett kerítést cserélik korszerűbbre, másutt vizesblokkot újítanak fel, bútorokat javítanak.

Újabb tanulói kutatás a Premontrei Gimnáziumban

AZ ELTE Szenátusa július 2-i ülésén megalakította új szombathelyi egységét, a közvetlen rektori irányítás alatt működő Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központot. A cél a piaci igényekhez igazodó, minőségi és 21. századi képzés megteremtése.

Őszre 80 szombathelyi kisgyermek elhelyezése válik komfortosabbá a Bokréta Bölcsődében, ahol ezekben a napokban is szigetelik az épületet, betonoznak, és építik az udvart. A beruházás később két másik bölcsődében folytatódik

Összesen 48 hallgató tölt el három hetet Szombathelyen azért, hogy tökéletesítse nyelvtudását. A magyar egyetemeken tanuló hallgatók németül, az osztrák felsőoktatásból érkezett diákok pedig magyarul tanulnak a hagyományos osztrák-magyar nyári egyetem kurzusain.

Már az 50. előadáshoz közeledik a Kalandozók kalandjai - ezzel az interaktív mesével próbálja környezettudatos gondolkodásra nevelni a gyerekeket a Szombathelyi Távhő. A cég nemcsak ismereteket bővít, hanem élményeket is ad az ovisoknak.

Budapest, 2018. július 3. - Az ELTE célul tűzte ki a Szombathelyen komoly hagyományokkal rendelkező pedagógusképzés felélesztését; sikeres pályázatok révén pedig a következő két tanévben jelentős oktatási, kutatás-fejlesztési és infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg az ELTE szombathelyi campusán, a Savaria Egyetemi Központban.

A manapság is népszerű Ulickaja-regények főhőseit, Dosztojevszkij műveinek átiratait, és különleges cirill betűs könyveket is megismerhetett a szlavisztika iránt érdeklődő közönség egy felolvasóülésen. A civil egyesület tagjai így cserélnek eszmét az ország más kutatóival.

Véget ért az idei tanév. Városszerte most tartják az évzáró ünnepélyeket, de már napok óta nincs komoly oktatás az intézményekben. A tanárok leleményességén is múlik, hogyan tudják élvezhetővé tenni a bizonyítványosztás előtti időszakot.

Diákjaink természettudományos kíváncsiságának és kultúrájának bővítése céljából ellátogattunk hazánk egyetlen atomerőművébe Paksra. 

Értelmet adnak a betűknek, bevezetnek a számok birodalmába - a pedagógusokat ünnepelték hétfőn a Bartók teremben. Az idei eseményen 26-an kaptak elismerést munkájukért.

Az osztályok közötti kommunikáció elősegítését és a kapcsolatok kiépülését is szolgáló természetjáró túrán vettek részt a Premontrei Gimnázium 11. évfolyamára járó tanulók. Célunk, hogy a jövő tanév végzősei aktív segítői legyenek egymásnak, az előttük álló feladatok (pl. szalagavatói műsorok, pályaválasztás stb.) megoldásában. 

Játéknak álcázott, komoly programozói szaktudást vett igénybe az I. Szombathelyi Robotverseny, amelyet a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium szervezett. A lehetőség közel 100 diákot mozgatott meg - az alsó tagozatosoktól a középiskolásokig érkeztek csapatok.