Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Újabb tanulói kutatás a Premontrei Gimnáziumban

A 2019/20-as tanév második félévétől elindul a ELTE Savaria Egyetemi Központban a duális közgazdász-képzés, a Társadalomtudományi Kar, Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék gondozásában. A két duális formában is induló szak: Gazdálkodási és menedzsment,  Turizmus-vendéglátás.

Csaknem 400 millió forintos felújítási projekt indulhat el Szombathelyen az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

A Nemzeti Tehetség Program, Természetvédelem „Zooról-zoora” (NTP-MTTD-18-0005) pályázatának keretében a Premontrei Gimnázium biológia tagozatos diákjai a tanév és egyben a pályázat zárásaként egy kétnapos tanulmányúton vettek részt június 11-12-én. Ennek keretében látogatást tettek a budapesti és a nyíregyházi állatkertben.

A felvidéki Malinovóból érkeztek vendég diákok a Herman Ottó Szakgimnáziumba a Határtalanul program keretében. Mindkét iskolában virágkötőket, kertészeket, parképítőket képeznek, így az együttműködés elsődleges célja a szakmai tapasztalatcsere.

Premontrei Gimnázium 10. évfolyamos biológia tagozatos diákjai, a szokásos zoolóia-botanika terepgyakorlaton vettek részt május 27-31-ig. 

Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából székelykaput állítottak fel a Premontrei Gimnázium udvarán, amely a 99 évvel ezelőtt megkötött trianoni békeszerződés nyomán, a szétszakított Magyarországot ábrázolja. 

A térség természetes igényeként sikeresen lezárult a Turizmus-vendéglátás BA szak akkreditációja. Az ELTE Társadalomtudományi Kara már a következő tanévtől indítani tervezi a szakot.

Premontrei csapat a kategóriáján belül induló 688 csapat közül az előkelő 20. helyet szerezte meg, míg az összes 1500 induló csapat közül az 52. helyen végzett. 

Erőpróba, kihívás, csapatmunka, összetartás, élmény!

A tavaszi szünetben a magyar határhoz viszonylag közel fekvő alpesi jellegű hegyvonulaton, a Hohe Wand mészkőfennsíkján túráztunk a kihívásokat kereső diákjainkkal. Kiindulópontunk a Stollhof és Maiersdorf közötti Sonnenuhr parkoló. 

Április 12-én, pénteken diák lelkinapot tartottak a Premontrei Gimnáziumban, melynek vendégelőadója dr. Perger Gyula atya, toronyi plébános, a szombathelyi Szily János Egyházmegyei Gyűjteményi Központ és Látogatóközpont igazgatója volt. Előadásában Mindszenty József életéről és boldoggá avatási eljárásáról beszélt a diákságnak.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a „Premontrei tudós tanárok és híres diákok” elnevezésű diákkonferenciát a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban 2019. április 10-én. 

Miért is szimfonikus a szimfonikus zenekar? Többek között erre a kérdésre kaphattak választ a Premontrei Gimnázium azon diákjai, akik részt vettek Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjén a Bartók Teremben április 9-én. Thomas Kornél, a koncert karmestere és moderátora mindjárt a nyitódarab (Franz von Suppe: Könnyűlovasság nyitány) elhangzása után kifejtette, hogy a görög eredetű „symphonia” szó „együtt hangzást, összhangot” jelent. A zenei összhang kellemes és felemelő voltát egy „káosz-zene” ellentétes példájával is érzékeltette a zenekar.

Idén immár 12. alkalommal rendezték meg a szakmunkástanulók országos versenyét Budapesten, ahol a vasi indulók közül ketten is első helyen végeztek.

150 éves a hazai állami tanítóképzés, erre emlékeztek országszerte a felsőoktatási intézmények. Szombathelyen a tanítók fájánál a bolyais diákok mondtak köszönetet tanítóiknak, majd egész nap szakmai programok zajlottak az egyetemen.

Nagyobb csoportszobák, akadálymentes terek, új bútorok - többek között ezek miatt komfortosabb most a gencsapáti óvoda, amelyet részben pályázati pénzből, részben pedig saját forrásból újított fel az önkormányzat.

Már 3 éves kortól megkezdődik a gyerekek beszédfejlesztése, hogy mire iskolába mennek, minél tökéletesebb legyen a hangképzésük. Ez az utóbbi évek egyik legnagyobb vívmánya a hazai logopédiában. 2004 óta március 6. a logopédia európai napja, ez alkalomból konferenciát szerveztek Kőszegen.

Megválasztották Szombathely diákönkormányzatának új vezetőit. Idén a város 32 általános- és középiskolája összesen egy-egy jelöltet állított a diákpolgármesteri és a diák-alpolgármesteri címre is. Rájuk adhatták le támogató szavazatukat szerda délután a diákságot képviselő elektorok. A megbízatás egy évre szól.

Egy Donászy Magda-vers a témája minden évben az óvodások márciusi rajzversenyének, az óvónők pedig mesét mondanak - hagyományosan ezekkel a programokkal kezdődik a költőnő tiszteletére rendezett emlékhét.