Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Arany János szavalóverseny a tanulók identitástudatának erősítéséhez.

2017-12-07, 16:40
   |   Kategória: Okos
A Szombathelyi Civil Kerekasztal  2016 évben sikeresen pályázatott az EFOP tanoda pályázatán, melynek célja   a közoktatás által „elhanyagolt” tanulói réteg, a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók, támogatása.
A  tanoda „olyan program, amely iskolán kívüli foglalkozás keretében a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók, közülük is főként a hátrányos megkülönböztetés miatt még nehezebb helyzetben lévő romák iskolai sikerességét, továbbtanulását kívánja elősegíteni, ezáltal javítva későbbi esélyeiket a munkaerőpiacon való érvényesülésre és a társadalmi integrációra. Célja továbbá, hogy a hátrányos helyzetű tanulók   mind nagyobb számban fejezzék be az általános iskolát, tanuljanak, válasszanak szakmát, amivel tudnak az életben érvényesülni.   A pályázat lebonyolításához együttműködési megállapodást kötöttünk a Dési Huber István Általános Iskolával  és az Aranyhíd EGYMI-vel. 

A kitűzött célok megvalósításához  járulnak hozzá azok a foglalkozások, melyek  bemutatnak  egy-egy  lehetséges foglalkoztatót. E program keretében a gyerekeket elvittük  a  Mam - Hungária Kft. Vaskeresztesi gyárában, illetve a Tűzoltóságra. Az ilyen jellegű programokat a következő évben is folytatjuk.

Odafigyeléssel hallgatták a  gyerekek a pozitív életpályák bemutatását, mely keretében roma származású  fiatalok meséltek életükről, tanulmányi sikereikről, elért eredményeikről.  

A tanulók identitástudatának erősítéséhez  2017. december 6-én szavalóversenyt tartottunk  Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére.   A  bátrabb gyerekek önállóan szavaltak el- egy  - egy  verset. Ők jutalmul emléklapot, könyvet és Adventi csoki-kalendáriumot kaptak. 

Az  egyéni szavalatok után  közösen mondták el, illetve  olvasták fel Éliás Zsuzsa irányításával  „Petőfi Sándor: Levél Arany Lacinak” című versét.  A  program végén pogácsát és üdítőt kapott minden résztvevő gyerek.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb