Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A PREMONTREI GIMNÁZIUM SZALAGAVATÓJA

2018-01-10, 20:10
   |   Kategória: Okos
2018-ban is a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium nyitotta meg a szalagavatók sorát Szombathelyen. Január 5-én, pénteken, Vízkereszt ünnepének előestéjén a Sportházban 130 végzős diák kapta meg a szalagot, és élhette meg fiatalsága egyik legemlékezetesebb ünnepét.
A szalagkötés ünnepélyes pillanatait követően a négy osztály diákjainak ötletes, vidám műsora rengeteg önfeledt és meghatott pillanatot szerzett szülőknek, családtagoknak, tanároknak és osztályfőnököknek egyaránt.

A végzősök többek között azt kapták üzenetül, amit a „premontrei” név eredeti jelentése is magában hordoz. A francia Prémontré név egyik magyarázata szerint a „pratum monstratum” latin kifejezésből ered, melynek jelentése: „előre megmutatott rét”. A rend alapítójának, Szent Norbertnek ugyanis álmában mutatta meg Isten, hogy ott, azon a helyen kell kolostort alapítania.

Talán mondhatjuk, hogy ez minden ember életében hasonlóképp történik. Bár sokfélék vagyunk, és sokféle életutat járunk, mégis csak akkor lelhetünk rá a boldogságra, ha az Élet által kijelölt, saját helyünkön vagyunk. Kívánjuk minden végzős diákunknak, hogy azt a helyet, melyet számukra álmodott meg a Gondviselés, fáradhatatlanul keressék, és nyitott szívvel élve meg is találják.

Az ünnep – ÉLETIGENLÉS — üzeni Pilinszky János.

„… mert minden élet műremek,

van külön fénye, fénytörése,

a teljességnek külön része,

a sok-sok milliárdból egy.”(Vészi Endre: A teljesség igézetében)

Hancz Gábor Tamás O.Praem.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb