Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai

2018-03-10, 15:21
   |   Kategória: Okos
Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a Body Kiállítást, valamint látogatást tettek a Magyar Természettudományi Múzeumban.
Délelőtt érkezett a csoport a nagy sikerű anatómiai kiállításra. Két csoportra osztva, orvostanhallgatók szakmai vezetése mellett ismerkedhettek meg a diákok az emberi test csodáival.

2200 négyzetméteren több száz speciális eljárással készített emberi test és szerv segített megérten még jobban az ember anatómiáját és az egyes szervek és szervrendszerek működését. A testeket és szerveket a plasztináció nevű eljárással konzerválták, aminek köszönhetően, azok mikroszkopikus méretekig megőrizték eredeti felépítésüket. A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták a tárlatvezetőket a módszertanilag kiválóan felépített, szervrendszerek szerint bemutatott preparátumok között.

Különös hangsúlyt fektettek a szervezők a prevencióra. Látványosan mutatja be a kiállítás a káros szenvedélyek hatásait és a leggyakoribb betegségek szerveken is jól megfigyelhető következményeit.

Sajnos fotókat nem lehetett készíteni a kiállításon, így a vizuális élményt csak a látogatók „agya konzerválhatta”.

A Body Kiállítás után a Magyar Természettudományi Múzeumhoz metróztunk. A múzeum állandó kiállítása mellett, lehetőség nyílt, egy Magyarország természeti értékeit bemutató, természetfotókból álló tárlat megtekintésére is. Az állandó kiállítás anyagai közül a szebbnél-szebb ásványok és kőzetek valamit a többnyire csak képekről ismert állatok preparátumai keltették fel a diákok érdeklődését.

Hazafelé vonatozva mindenki fejében rengeteg új élmény és ismeret kavargott, de többen jelezték, hogy várhatóan a családjukkal is megtekintik a különleges kiállítást.

Kéri Péter
tanár

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Horgász közgyűlés
  Horgász közgyűlés Az idei fejlesztésekről, a halgazdálkodási programról, a horgászkártya bevezetéséről és a 2019-es tervekről is szó…
 • Fenyőfaosztás
  Fenyőfaosztás Mintegy hatvan karácsonyfát osztott ki a rászorulóknak az ŐrvidékHáz és a Fidesz szombathelyi szervezete. Két…
 • Schott a Gyermekfaluért
  Schott a Gyermekfaluért Szokatlan formáját választotta a jótékonyságnak a Lukácsházán működő Schott Hungary Kft., örökbe fogadta ugyanis az…
 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.

Legnépszerűbb