Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

SzakmaSztár verseny

2018-03-15, 14:50
   |   Kategória: Okos
Az előzetes írásbeli vizsgán legjobban teljesítő  női- és férfiszabó, valamint bőrdíszműves tanulók vehettek részt a SzakmaSztár verseny megyei döntőjében. A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari Tanműhelyében  megrendezett verseny győztesei jogot szereztek az április országos versenyen való indulásra. 
A SzakmaSztár verseny megyei selejtezőjében a női és férfi szabó és bőrdíszműves  tanulóknak írásban kellett számot adniuk az elméleti tudásukról. Ez alapján választották ki a döntő résztvevőit, akik a gyakorlati  feladatok megoldása után szóban adtak számot szakmai ismereteikről.

Bukvai Albertné - gyakorlatioktatás-vezető

"Mind a három szakmában 3-3 versenyfeladatot készítenek, amik egyben ugyanolyan versenyfeladatok, mintha egy szakmunkásvizsgát készítenének a gyerekek. Nagy a tét is a mai napon, mert ha ez sikerül nekik, meg van nekik a vizsgájuk."

Az összetett feladatokon keresztül a diákok  megmutathatták, hol tartanak a felkészülésben, mennyire ismerik választott szakmájuk mesterfogásait.

S. Hegyi Lucia - divattervező
"Ez egy fantasztikusan kreatív szakma, én tulajdonképpen egy alkalmazott művészetnek hívnám a varrást. Mert ez egy kézműves gyönyörűszép szakma ugyanolyan, mint a szobrászat, vagy az asztalos szakma, fantasztikus. Jobb lenne még jobban megszerettetni, mert Magyarországon, mint tudjuk, nagyon sok tehetséges divattervező van."  

A válogatónak nagy tétje volt, hiszen a  legjobbak jogot szereztek a Szakma Kiváló Tanulója és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében való részvételre.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek Állampolgársági esküt tettek Szombathelyen; Rimaszombati vendég diákok érkeztek a vasi megyeszékhelyre; Kiállítás nyílt a bogáti…
 • Sertéspestis
  Sertéspestis Már Magyarországon is megjelent az afrikai sertéspestis. A vírust egy Heves megyében talált vaddisznó tetemében…
 • Művészetoktatás napja
  Művészetoktatás napja Szakmai seregszemlének is felfogható az a hagyományos Vas megyei rendezvény, amelyet zenei és képzőművészeti oktatást…
 • Szőlő Jövésnek Könyve
  Szőlő Jövésnek Könyve Hungarikum lehet a Szőlő Jövésnek ünnepe. Szent György napján 1740 óta rajzolják be Kőszegen a…
 • Helyszíni szemle
  Helyszíni szemle Régóta gondokat okoz a nagy eső a Rohonci út és a Szűrcsapó utca kereszteződésénél. Az…

Legnépszerűbb