Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szakmák éjszakája

2018-04-18, 15:14
   |   Kategória: Okos
Akár segíthettek is a műhelymunkában az érdeklődők az egyes szakmák képviselőinek. A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum elsősorban az általános iskolásokat várta, hogy a gyerekek a náluk tanulható szakmák közül válasszanak, ha a továbbtanulásra kerül sor. A Szakmák éjszakája című programot pénteken rendezték.
Látványos bemutatóval várta az érdeklődőket( 11:15-nél lángol!!!) diáktársaival együtt Tima Ildikó, aki vendéglátásszervezőnek tanul. Ennél a standnál a cukrászok ismertették meg a szakma rejtelmeit, szépségeit. Kóstolni is lehetett.(16:01-től)

Rettegi Attila - főigazgató, Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum

“Az a célja, hogy kedvet ébresszen a különböző szakmák tanulásához. Ennek időszaka nem a beiskolázási kampány időszakában van, tehát minden érdeklődő, nem csak a nyolcadikosok, akik már eldöntötték, hova adják be a jelentkezésüket, hanem a hetedikesek, vagy még kisebbek, de felnőttek is nyugodtan jöhetnek.”

A nappali és az esti képzési lehetőségekről is tájékoztatást adtak az intézmény munkatársai - a hat tagiskolában 45 féle programot kínáltak.

Horváth Réka - tanuló, Sárvár

“Már éppen ideje a pályaválasztásnak, és meg szerettük volna nézni ezt az iskolát is, mint a többi iskolát.”

Lenkei-Faragó Anna - tanuló, Sárvár

“Hát nagyon jó volt, az első teremben aktivitiztünk, méghozzá angolul kellett beszélnünk, ami szintén nagyon jó volt, és rajzolnunk kellett, és volt egy kóstolás is, amikor ki kellett találni, hogy melyik márkafajtát isszuk éppen.”

Az interaktív feladatoknál az életkori sajátosságokat is figyelembe vették - a lehető leglátványosabban mutatták be a középiskolában a turisztika, a kereskedelem és a vendéglátás szakterületét. (11:17 - svenk) A bejáratnál kezdődött a program, ezzel az óriási fali képpel.

Futó István - igazgató, Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola

“A turisztika területen például bemutatjuk a Muráliát, hogy ez a kép hogyan szemlélteti a vendéglátás lényegét, aztán Föld körüli utazást tehetnek a gyerkekek, fimek vetítése zajlik, különböző vetélkedőket szerveztünk, a kéttannyelvű osztályoknál szerveztünk egy nyolcadikosok részére kialakított versenyt.”

Az esti  programot a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum minden tagintézményében megtartották: több száz érdeklődőt vonzottak az előadások és a bemutatók.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rendkívüli közgyűlés
  Rendkívüli közgyűlés Nem alkalmazhatják a Munka törvénykönyvének január elsején hatályba lépett módosítását a városi cégek Szombathelyen, ugyanis…
 • Kelemen Krisztián civilként politizál tovább
  Kelemen Krisztián civilként politizál tovább Kelemen Krisztián ezután civilként, de az Éljen Szombathely frakciójának tagjaként lesz részese a szombathelyi közgyűlésnek.
 • Parkerdő
  Parkerdő Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja.…
 • Jézuska várás másképp a Remekműhelyben
  Jézuska várás másképp a Remekműhelyben „Hogy mindenkinek békés legyen a karácsony…” szólt a hirdetés, és valóban erről van szó. December…
 • Budai Józsefné köszöntése
  Budai Józsefné köszöntése Budai Józsefné Fülöp Rozáliát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város…