Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jubileumi záróünnepség

2018-04-23, 10:04
   |   Kategória: Okos
A Bartók-teremben tartotta 100 éves jubileumának utolsó, nagy eseményét a Kanizsai Dorottya Gimnázium. Ez alkalommal mutatták be azt az évkönyvet is, amely összefoglalja az iskola eseményeit egészen a kezdetektől napjainkig.

“Mi, akik ide jártunk suliba, tudjuk, milyen kanizsaisnak lenni. Annak idején Szombathelyen két gimnázium volt, utóbbit az különböztette meg az előbbitől, hogy talán egy csipetnyi vagányság is megfért benne a tanulás mellett.”
Történelmi kitekintésén túl saját kanizsais éveire emlékezett Illés Károly alpolgármester a köszöntőjében. A jubileumot egész tanévben  ünnepelték az intézmény falai közt: régi kanizsais tanárokról neveztek el tantermeket, fesztivállal és tudományos teadélutánokkal, egy nagy gálarendezvénnyel, iskolatörténeti kiállítással emlékeztek az elmúlt egy évszázadra.

Módos Tibor - igazgató

“Megjelent a kanizsais szellem, összekovácsolódtak egykori és jelenlegi diákok, dolgoztak együtt diákok és szülők, akik egykor kanizsaisok voltak, és talán egy végső konklúzió? A Kanizsai Dorottya Gimnázium tantestületének jelenleg fele egykor kanizsais diák volt.”

A centenáriumra elkészült ez a kötet is, amely az iskola múltját foglalja össze. A szerkesztőbizottságban Szentirmainé Kovács Éva mellett Lovassné Vass Enikő és Merklin Ferenc dolgozott. Egy év kutatómunka után egy olvasmányos könyv született, amely nem csak kanizsaisoknak szól.

Szentgyörgyváriné Kovács Éva - könyvtáros, szerkesztő

“Nálunk a gimnáziumban fennmaradtak a régi leánylíceum i értesítők a 30-as, 40-es évekből, tehát így voltak dokumentumaink. A következő időszakban nagyon sok fényképes album őrizte meg a Kanizsai Dorottya Gimnázium eseményeit, a jelenről meg természetesen - mivel van egy nagyon, nagyon jó honlapunk, ahol mindent dokumentálunk - a jelen volt a legkönnyebb.”

A KDG jubileumi ünnepségén a Baráti Kör elnöke, Mentes Vilmos megköszönte Asbóth Máriának, A Jövőért Alapítvány kuratóriumi elnökének, alapítójának és Majorné Palotai Andrea titkárnak sok éves, az intézményért végzett munkáját.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb